ANNONS

Landstingets svartbygge rör upp känslor

Morgonkollen, söndag.
Landstinget byggde sjukhusparkering utan bygglov, klotterbråket blir en dyr historia för staden, SOK ger inte upp hoppet om OS i Stockholm 2026 och Gröna Lunds nya attraktion gav våra reportrar dödsångest. Det är några av rubrikerna i dagens morgonkoll.
ANNONS

Landstinget byggde stor parkering på äng – utan bygglov

Den nybyggda parkeringsplatsen vid Danderyds sjukhus saknar bygglov och enligt detaljplanen får ingenting byggas där.

Locum, Stockholms läns landstings fastighetsförvaltare, erkänner att de har gjort fel och ska nu lämna in en bygglovsansökan i efterhand. Grannar ska ha gjort Locum uppmärksammade på att det inte fick byggas på ängen, men Locum fullföljde bygget ändå.

– Landstinget agerar som att de har en gräddfil då samma parti styr i kommunen. De bara kör på så får partikollegorna fixa resten och det är inte första gången de gör så här. En jävla svågerpolitik, säger en granne.


Klotterbråket kostar staden miljoner

Bråket om klottersaneringen i Stockholm ser ut att bli en dyr affär för trafikkontoret. Priserna har gått upp och flera företag tycker att avtalet borde skrotas och har nu begärt prövning i förvaltningsrätten.

– Vad vi vet just nu är att det blir dyrare, säger Daniel Helldén (MP), trafikborgarråd.

ANNONS

Alla utskrivna från sjukhuset efter terrordådet

Den sista patienten som vårdades på akutsjukhus för sina skador efter terrordådet på Drottninggatan den 7 april har skrivits ut.

Det meddelade landstinget på onsdagen.

Totalt fördes ett femtontal personer till sjukhus varav flera skadades allvarligt och har vårdats på intensivvårdsavdelning de senaste veckorna.


Bil körde in i bergvägg

En personbil körde in i bergvägg på Gamla Skärgårdsvägen i Gustavsberg, Värmdö, strax före klockan fem på torsdagsmorgonen.

Två personer greps på plats strax efter misstänkta för grovt rattfylleri och grov olovlig körning.

– Ytterligare en person ska ha varit i bilen, men ska ha avvikit innan polisen kom dit, säger Anna Westberg vid Stockholmspolisens ledningscentral.

Ingen ska ha skadats i olyckan.

I övrigt rapporterar polisen om en lugn natt i Stockholmsområdet.

– Jag har precis stämt av med vakthavande och det har inte hänt något större under natten. Det har varit en natt i fridens tecken kan man säga, säger Lars Byström vid Stockholmspolisen.


Drömmen lever om ett OS i Stockholm 2026

Som Mitt i kunde berätta i går så ansöker Stockholm stad inte om vinter-OS 2026. Osäkerheten kring vilka regler som gäller för arrangemanget är för stor, meddelade Socialdemokraterna i Stockholm stad.

Men SOK, Sveriges olympiska kommitté, som blev tagna på sängen när beskedet kom tänker inte ge upp kampen om ett OS i Stockholm 2026. Peter Reinebo, SOK-chef, säger till Dagens Nyheter att man snarast ska kontakta staden för att för att få klarhet i beslutet.

– Vi är överraskade och behöver få reda på mer. Det måste ha hänt något inom staden. Vi ser inte dörren som helt stängd, säger han till DN.

Socialdemokraternas beslut möttes av både jubel och bitter besvikelse. Här kan du läsa de andra partiernas reaktioner:


”En blandning av livsglädje och dödsångest”

Och missa inte när Mitt is systersajt Allt om Stockholms reportrar i går testade Gröna Lunds nya attraktion Ikaros, där man i en hastighet av 90 km/h faller från 100 meters höjd med ansiktet vinklat mot marken.


Till sist vädret

Stockholm vaknar upp till en solig morgon och temperaturen väntas stiga till runt tio grader under dagen. Men enligt SMHI:s prognos håller det soliga vädret inte i sig utan framåt eftermiddagen får man räkna med regn.