ANNONS

Lastbil med sallad välte – väg avstängd

En lastbil med sallad har vält vid Västerbron.
En lastbil med sallad har vält vid Västerbron.
Lastbil med sallad välte vid Västerbron, hälften av RInkebys elever väljer bort områdets skolor – och nu protesterar småhundarna på Söder. Här är Morgonkollen, tisdag.
ANNONS

Hälften av Rinkebyeleverna väljer bort områdets skolor

SVT rapporterar att det är kö till Järvaområdets många friskolor, medan de kommunala väljs bort.

Flera kommunala högstadieskolor i Järvaområdet har tvingats stänga de senaste åren. Rinkebyskolan får allt färre sökande, och resultaten sjunker.

Brandkåren ryckte ut i Vasastan

Vid 20-tiden på måndagen larmades räddningstjänsten och flera polispatruller till Birkastan i Vasastan efter rökutveckling i en lägenhet högst upp i huset.

Enligt larmsamtalet syntes lågor från hustaket. Ingen person ska ha skadats.

– Det utreds som allmänfarlig vårdslöshet, säger Towe Hägg på Stockholmspolisen till Mitt i.

Läget i trafiken

Under natten välte en lastbil med sallad vid Västerbron i höjd med avfarten mot Rålambshovsleden. Vägen har varit avstängd under tisdagsmorgonen och det har varit helt stopp i trafiken. Ingen person skadades men det kan dröja till lunchtid innan vägen är fri, enligt SR.

En lastbil full med sallad välte vid Västerbron på tisdagsmorgonen.

En lastbil full med sallad välte vid Västerbron på tisdagsmorgonen.

Var också beredd på köer runt Fridhemsplan. Vägarbetena fortsätter, så ta tunnelbanan, pendeln eller tvärbanan om du kan!

ANNONS

Protest för att rädda hundrastgård

Bygget av 20 nya lägenheter i den nuvarande hundrastgården intill Nytorget på Södermalm har stött på patrull i grannskapet. Nu väntas hundra hundar skälla ut beslutet i en protestaktion, skriver Stockholm Direkt.

Fortsatt varmt

Det blir fortsatt sommarkänsla i dag så ett dopp i plurret kan svalka. Det blir klart eller halvklart, och mellan 22-26 grader.

I natt blir det omkring 10 grader, men lokalt kallare.