Idag döps lillprinsen

Drottningholm
Senaste tillskottet i Kungafamiljen blir döpt i dag i Drottningholms kyrka.
Sent igår kväll rånades en butik i Björkhagen, i Danderyd anklagas en politiker för sexuella trakasserier, och strålkastarljuset riktas i dag mot Prins Gabriel som döps i Drottningholms kyrka. Det är några av morgonens nyheter i Stockholm.

Lillprinsen döps på Drottningholm

I dag samlas hela kungafamiljen i Drottningholms kyrka för att närvara vid Prins Gabrils dop. Prinsen fullständiga namn blir Gabriel Carl Walther och är Prins Carl-Philips och Prinsessan Sofias andra barn.

Andakten börjar klockan 11.30 och sänds i SVT.


Danderydpolitiker anklagas för sexuella trakasserier

Flera kvinnor pekar ut en kommunpolitiker i Danderyd för sexuallt ofredande. Hans närmanden och sexuella anspelningar ska ha inträffat både under arbetstid och på partiets fester samt partiträffar. Kvinnorna som Mitt i har pratat med vittnar om att han ofta blir onykter och flera av närmandena äger rum då.

– Han har ett sätt som är närgånget, ofta i kombination med för mycket alkohol, säger en av kvinnorna till Mitt i.


Rån mot butik i Björkhagen

Ett pistolrån inträffade på torsdagskvällen vid 20.30-tiden i Björkhagen, söder om Stockholm. Tre maskerade rånare hotade butikspersonalen med ett vasst pistolliknande föremål. I jakten på gärningsmännen stängde polisen av trafiken till Björkhagens tunnelbanestation under en kortare stund för att genomsöka perrongen.

Vid 22-tiden greps en misstänkt i närområdet som senare släpptes samma kväll. Inga personskador har rapporterats till följd av butiksrånet. Polisen rubricerat händelsen som grovt rån.


Flest stannar i Stockholm efter studierna

Efter avklarad examen väljer Stockholmsstudenter i högre grad att bo kvar i staden jämfört med andra svenska städer, berättar SVT Nyheter. Enligt siffror från SCB, stannar 65 procent av studerande inom ekonomi, teknik eller pedagogik kvar på Stockholms arbetsmarknad när studierna är avklarade.

Det kan jämföras med Göteborg och Uppsala som behåller 51 procent av sina studenter på respektive arbetsmarknad, i Malmö är siffran 52 procent.


Tusentals hemlösa i Stockholm

Över 7000 individer saknar tak över huvudet i Stockholms län, enligt en kartläggning av Socialstyrelsen. Flest hemlösa finns i Stockholms stad, Södertälje och Botkyrka. Kommuner med få hemlösa är Salem, Lidningö och Vaxholm. Läs artikeln för att se hur många som finns i din kommun.


Stadsbiblioteket ska förbli som det ser ut

Sedan flera år tillbaka pågår planer på att renovera Stadsbiblioteket och de tillhörande basarerna. Nu har det beslutats att byggnaden som stod färdig 1928, inte får förändras i utforming och utseende.


Sportsvepet: Höjdpunkterna i Stockholms sportvärld

Thaiboxaren Sofia Olofson är bäst i världen, Slalomstjärnan Mattias Hargin är klar för sitt tredje OS och SOK går emot Stockholms politiker och vill ha vinter-OS i stan 2026. Läs Sportsvepet med tio höjdpunkter från veckan i Stockholms sportvärld.


Sköld tar UFC före deckaren

MMA-fajtern Simon Sköld är taggad inför fredagskvällens MMA-gala i Eriksdalshallen. Han hoppas ta sin sjätte raka seger och få chansen som proffs i UFC. Men pennfajten mot frun och deckardrottningen Camilla Läckberg får vänta.


Det blir en grå dag, i dag

Stockholmsvädret denna första decemberdag blir en mulen historia, enligt Smhi. Inget regn spås falla över huvudstadens vackra takåsar men himlen kommer vara täckt av gråa moln, i stort sett hela dagen. Lite plus får vi från temperaturen som ska pendla mellan en och två plusgrader.