ANNONS

Ljusning i sikte i sopkaoset

Solig skiner över Stockholm idag.
Solig skiner över Stockholm idag.
Sopstrejken i Stockholm är inne på sin trettonde dag och nu verkar det bli en ljusning i sopkaoset. Det har blivit svårare att få hjälp vid vårdcentraler enligt patienterna och en ökad inbrottsvåg har nått Stockholm efter att kontanthanteringen har minskat. Detta är tisdagens morgonkoll.
ANNONS

Ljusning i sopkaoset – men konflikten består

Sopstrejken i Stockholm är inne på sin trettonde dag och nu ser Stockholm vatten och avfalls vd en ljusning i sopkaoset.
– Vi ser en positiv trend på väg mot ett normalläge, säger Krister Schultz på måndagseftermiddagen.

Hund bet polis vid ingripande mot yxman

En polispatrull som larmades till ett lägenhetsbråk i Haninge möttes av en man med yxa och hund. När mannen flydde från platsen skickades den regionala insatsstyrkan till platsen och mannen kunde gripas.

Enligt Aftonbladet blev en polis blev hundbiten under gripandet och fick föras till sjukhus.

Svårare få hjälp vid 7 av 10 vårdcentraler

Det är till vårdcentralerna som stockholmarna ska vända sig först. Det är landstingets mål. Men vid 7 av 10 vårdcentraler har det blivit svårare att få hjälp, enligt patienterna själva.
– Bedrövligt, säger Dag Larsson (S), oppositionspolitiker.

ANNONS

Huddinge ska bekämpa jättelokan

På flera ställen i Huddinge kommun kan man hitta den hundkexliknande växten, jättelokan. Den är farlig för människor och sprider sig snabbt. Enligt morgonens rapport från Sveriges radio satsar nu Huddinge kommun en kvarts miljon för att få bort den.

SL-strul får resenärer att hoppa ur sätet

Höll du också på att hoppa ur sätet på väg till jobbet i morse? Resenärer på röda linjen vittnar om ett obehagligt gupp mellan Zinken och Mariatorget.

Sverige inledde EM med oavgjort

Det blev 0-0 i Sveriges inledande match mot Tyskland. Något som får ses som ett bra resultat mot ett lag som Pia Sundhages Sverige har haft svårt för. Första gången på 22 år förlorade inte Sverige mot Tyskland i en mästerskapsmatch.

– Ett fall framåt, det kändes som en väldigt taktiskt bra genomförd match även om Tyskland hade lite mer bollinnehav. Men vi ska vara otroligt nöjda med att försvarsspelet fortsätter att funka, säger målvakten Hedvig Lindahl till Sveriges radio.

FILM: Se rörliga bilder på Södertörnsvargen

Läsaren Hakan Anar fångade en varg på film när han var på väg till Gålö för att fiska.
Troligtvis är det den aktuella Södertörnsvargen som har rört sig i området den senaste tiden.
– Det var fantastiskt att se den, säger Hakan Anar.

Dubbelt så många inbrott i flera Stockholmskommuner

Järfälla och Upplands-Bro har drabbats av en inbrottsvåg med dubbla antalet inbrott första halvåret 2017 jämför med 2016. En anledning kan vara att flera andra typer av brotts har försvårats så fler kriminella satsar på inbrott i bostäder.

Badtemperaturerna stiger i Söderort

Sjön Trekanten har det varmaste badvattnet i Söderort visar den senaste vattenmätningen. Men flera badplatser runt om i Söderort börjar äntligen bli badvänliga även för badkrukor.

En solig dag väntar stockholmarna

Nu är det dags att packa badkläderna. Soligt väder med temperaturer över 20 grader, några enstaka moln på eftermiddagen. Så ser Stockholmsprognosen ut enligt SMHI.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.