ANNONS

10 män misstänks för gruppvåldtäkt

stadshuset
Chans till sol under dagen, men mot kvällen väntas regn.
10 män misstänks för gruppvåldtäkt i Botkyrka, bilist rånad på sin Volvo i Hägersten och i Alby anordnar man gigantisk utomhusgalleri för gatukonst. Här är nattens och morgonens nyheter i Stockholm.
ANNONS

10 män misstänkta för gruppvåldtäkt

Tio män misstänks för en gruppvåldtäkt mot en kvinna i 30-årsåldern, skriver Metro. Våldtäkten ska ha skett i Botkyrka förra året men trots att flera gärningsmän blivit identifierade greps de inte förrän i somras.

– Dessvärre har man från polisen haft mycket annat att göra och inte haft resurserna att arbeta med ärendet, säger åklagare och förundersökningsledaren Markus Hankkio till tidningen.

Advokaten Elisabeth Massi Fritz säger till Metro att det är bland de värsta våldtäkterna hon stött på.

– Det handlar om en fruktansvärd våldtäkt som lett till ett mycket svårt tortyrliknande trauma för min klient.

Ökad kamerabevakning och fältare till Spånga IP

Efter att en 12-pojke utsatts för en knivattack och flera tjejer utsatts för stenkastning på Spånga IP reagerar nu kommunen.

Fler fältassistenter och ökad kameraövervakning är några av åtgärderna som planeras.

ANNONS

Straffen sänks rejält efter dödsskjutning

En 21-åring och en 20-åring dömdes i februari till 16 år och nio månader respektive 11 år för mord och mordförsök. Domen överklagades och nu lindrar Svea Hovrätt domen rejält. I stället döms männen för medhjälp till vållande till annans död, grovt brott, och medhjälp till vållande till kroppsskada, grovt brott. Straffen sänktes rejält – 2 år och sex månaders fängelse respektive 1 år och åtta månaders fängelse.

Rånare tvingade till sig bil i Hägersten

Under gårdagskvällen tvingade två män till sig en svart Volvo V70 i Hägersten, meddelar polisen. De ska ha slagit bilägaren och tagit bilnycklarna och kört därifrån. Offret fick föras till sjukhus med oklara skador och polisen hade vid 21.45 ännu inte hittat bilen. En förundersökning om grovt rån är inledd.

Lär känna gatukonsten i Alby

Runt Subtopia i Alby finns hela 18 gatukonstverk. I morgon torsdag ordnar Subtopia en konstvandring genom området de själva kallar världens största utomhusgalleri för gatukonst.
– Det är en chans att få höra historien bakom och om konstnärerna. Och min förhoppning är också att få en diskussion om offentlig konst och vad konst kan vara, säger konstvetaren Paulina Sokolow som är en av guiderna.

Solig dag – men regnig kväll

Dagen kan innehålla en hel del sol och temperaturen kommer som högst att stiga till 18 grader, enligt SMHI. Men mot kvällen kan det bli en del regn.

Trafiken rullar på som den ska

Ett tidigare stopp på röda linjen har klarats upp, och nu går trafiken som den ska i såväl kollektivtrafiken som biltrafiken, rapporterar P4 Trafikredaktion.

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.