ANNONS

En ung man mördad i Brandbergen

brandbergen blåljus
Två personer hittades allvarligt skadade vid Brandbergen centrum.
En ung man har avlidit av sin skador efter ett stort bråk i Brandbergen, allt fler barnfamiljer i Stockholm är trångbodda och en kvinna som förlorade sitt ben i terrordådet på Drottninggatan utvisas.
Det här är nyheterna från natten och morgonen.
ANNONS

Stor polisinsats efter bråk

Två personer hittades svårt skadade i Brandbergen centrum efter ett bråk, en och en kvinna, skriver TT. Mannen avled på sjukhus av sina skador.

– Den andra personen är en kvinna i 30-årsåldern, hon är allvarligt skadad, säger Lena Baakki, vakthavande befäl på Stockholmspolisen, till TT.

Enligt uppgifter till SVT ska det inte ha varit fråga om någon skottlossning. Det ska finnas flera vittnen men polisen vill inte kommentera händelsen mer i nuläget.

Polisen utreder händelsen som mord och mordförsök. Händelsen ska ha inträffat utomhus och polisens tekniker arbetar fortfarande på platsen, rapporterar P4 Stockholm.

Var tredje barnfamilj är trångbodd

Andelen trångbodda barnfamiljer ökar kraftigt i Stockholm, skriver SVT. Som trångbodd räknas hushåll med fler än en person per sovrum med undantag för par som delar rum. Från början av 80-talet har andelen familjer som bor trångt ökat från 25,8 till 34,6 procent.

Det är högre än i resten av landet där snittet är 22,5. Konsekvenserna av att växa upp i ett trångbott hushåll kan påverka en person för resten av livet.

– Om man som barn inte har plats att plugga ostört kan det påverka resultaten i skolan. Det kan göra att man får sämre förutsättningar att få ett bra jobb, jobbet kanske är tungt. Då blir man sjuk tidigare och dör tidigare, säger Erik Stenberg till SVT, forskare i arkitektur på KTH.

Förlorade ben på drottninggatan – utvisas

En 40-årig kvinna från Ukraina var en av de som blev påkörda under terrorattentatet på Drottninggatan. Hon fick förlängt uppehållstillstånd för att kunna vittna under rättegången mot Rakhmat Akilov men nu utvisas hon, rapporterar DN.

Kvinnan har ansökt om uppehållstillstånd men fått avslag av Migrationsverket. Efter terrordådet vårdades hon på Karolinska sjukhuset men hennes högra ben gick inte att rädda och fick amputeras.

ANNONS

Kvinna påkörd av en lastbil

En kvinna blev påkörd av en lastbil på Lilla Essingen strax efter fem på tisdagen, skriver Dagens Nyheter. Olyckan ska inträffat vid ett övergångsställe

Enligt vittnen till händelsen ska kvinna ha flugit flera meter framåt och legat orörlig efteråt.

Trafikläget

Ett fordon är stillastående på E18 vid Jakobsberg och blockerar vägrenen på en avfart. Fordonet står på avfart vid trafikplats 154 Jakobsberg i riktning mot Enköping.

På grund av en teknisk störning är det endast en mindre färja mindre som trafikerar Ljusteröleden under morgonen. Avgångar ungefär var tionde minut och det saknas en prognos för när normal tidtabell åter är i drift.

Inga oplanerade störningar rapporteras hos SL.

Molnigt större delen av dagen

Efter nattens regna håller sig molnen i Stockholmsområdet och lokala skurar. Temperaturen kommer ligga på 17 till 22 grader.

Mitt på dagen kan molntäcket spricka upp. Natten till torsdagen spricker molntäcket upp och det kan bli dimmigt.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.