Man mördad i Kallhäll

Man mördad i Kallhäll. (Arkivbild).
Man mördad i Kallhäll. (Arkivbild).
Man funnen mördad i Kallhäll på fredagkvällen, Bosse dog när helikoptern stoppades av dimma, lyssna på Sound of Stockholm.

Mord i Kallhäll på fredagskvällen

Klockan 20.36 på fredagskvällen kom larmet om att en man påträffats skadad utomhus på marken en bit från tågstationen i Kallhäll.

När räddningspersonal kom till platsen visade det sig att personen hade skador som tydde på att han blivit misshandlad.

Mannen konstateras lite senare vara avliden på platsen. Tekniker och kriminalsökhund kom till platsen, och patruller sökte efter vittnen. Ingen är ännu frihetsberövad.

Uppdatering klockan 10:30

Den avlidne mannen är i nuläget inte identifierad och polisen är angelägen om att så snart som möjligt få in uppgifter som klargör mannens identitet.

Polisen efterlyser därför iakttagelser gjorda från klockan 16.30 och framåt under fredagskvällen i området mellan Kallhäll station och industriområdet vid Slammertorpsvägen där mannen påträffades. Den avlidne mannen är i övre medelåldern och var klädd i mörka byxor och vinröd jacka.

Bosse hann dö innan helikoptern kunde lyfta

Den täta dimman gjorde att ambulanshelikoptern inte kunde lämna Norrtälje. För Nämdöbon Bo Holmberg tog det tre timmar att komma till sjukhus. Hjälpen kom för sent – när Bosse kom fram var han död

Sparkades i magen och rånades

Klockan 20.23 på fredagskvällen larmades polisen om ett personrån på Medborgarplatsen.

Fyra unga killar kom fram och sparkade målsäganden i magen och tog hans plånbok. De flydde i riktning mot Fatbursparken.

När polispatrullerna kom pratade de med målsäganden och vittne, och sökte gärningsmännen som ännu ej påträffats.

Bilägaren gasade ifrån tjuvarna

Två personer iförda huvor klantade till det när de skulle stjäla en bil i Spånga centrum på fredagskvällen.

När bilägaren kom till sin parkerade bil såg han de båda personerna, blev misstänksam och hoppade in i bilen och låste dörrarna.

När han började köra därifrån kom de två personerna fram och försökte rycka upp bildörrarna. Målsäganden lyckades åka iväg. De två byteslösa tjuvarna har ännu inte hittats.

Spännande kamp om superettan

I dag klockan 13 gör IK Frej Täby och Akropolis fotbollsherrar upp på Vikingavallen om vilket lag som ska spela i superettan nästa år. Läs om det och ytterligare tio höjdpunkter från Stockholms sportvärld i Sportsvepet.

Var det bättre på 1950-talet?

Dröm dig tillbaka till svunna tider, kolla mode från 50-talet och få en inblick i dåtidens kvinnoroll och ideal. Nu öppnar utställningen Mitt 50-tal på Nordiska museet.

Lyssna på Sound of Stockholm

Den årliga musikfestivalen Sound of Stockholm är i full gång. Till och med natten till söndag kan du uppleva en rad spännande musik och scenframträdanden på olika platser varje kväll.

Dagens namn är Mårten

Idag har Mårten namnsdag. Mårten är en försvenskad form av Martin. Första belägg är från 1371. Namnet hade en viss popularitet under 1960-talet och 1970-talet. Idag finns drygt 5 800 svenskar som bär namnet.

Regn och blötsnö  ❄️ ☂️

SMHI:s prognos för Stockholms län: Regn, i den västra delen på en del håll blötsnö. 1-6 grader och vind omkring nord eller växlande. I kväll eller i natt börjar nederbörden upphöra i väster, där följt av minskad molnighet och temperaturen kan sjunka till noll eller någon minusgrad, varvid det kan frysa till på våta vägbanor. Då en nordvästlig.