ANNONS

En man skjuten i Tensta

Skottlossning Tensta
En person sköts i Tensta vid 23.30-tiden.
En person skottskadades i Tensta under natten. Nattens snöfall gör det besvärligt på länets vägar under morgonen. En sommarstuga brann ner i Nacka. Här är nattens och morgonens nyheter.
ANNONS

En man skottskadad i Tensta

En person blev skjuten i Tensta vid 23.30-tiden på söndagskvällen. Mannen ska ha varit vaken och talbar innan han fördes till sjukhus.

– Jag har inte fått någon feedback från sjukhuset om skadeläget, säger Kjell Lindgren, polisens presstalesperson.

Mannen hittades utomhus och polisen misstänker att han även sköts där, eftersom skotthål har hittats i en fastighet.

– Vi har hittat skotthål i tre lägenheter, men gudskelov är ingen mer skadad, säger Kjell Lindgren.

Enligt polisen har vittnen sett minst fyra personer lämna platsen i två bilar. Polisen har inlett en förundersökning om mord- alternativt dråpförsök och grovt vapenbrott.

Stockholms stad slopar heltid på förskolan

Enligt lagen behöver kommuner bara erbjuda 15 timmars förskola i veckan för barn till föräldralediga. Under förra mandatperioden införde Stockholms stad heltid även för storasyskonen – men i kväll ser det ut att försvinna. Då röstar kommunfullmäktige för att införa maxtiden 30 timmar i veckan för barn till föräldralediga.

ANNONS

Sommarstuga brann ner i Nacka

Strax före midnatt fick polisen larm om att en bostad i Duvnäs utskog börjat brinna. Det visade sig vara en sommarstuga och ingen person ska ha skadats.

– Vi har rubricerat det som mordbrand. Räddningstjänsten låter den brinna ner, säger Kjell Lindgren, polisens presstalesperson.

Elektronik stals vid inbrott i Sollentuna

Vid tvåtiden under natten mot måndag upptäckte vakter ett inbrott mot ett elektonikföretag i Tureberg. En bil med släp körde därifrån, söderut på E4, och väktarna ska ha sett fyra eller fem gärningsmän. Enligt polisen är det troligen tv-apparater som stulits.

Trafikläget

Nattens snöfall och vindar ställer till det på vägarna. Det är halt, packad snö och snödrev på flera vägar i länet, både norrut och söderut.

På E18 blockeras ett körfält vid trafikplats Barkarby  i riktning mot Enköping av en lastbil som kört i diket.

På 73:an mellan trafikplats Länna och trafikplats Skogås i riktning mot Stockholm blockeras vägen av en plogtraktor som havererat vid infarten mot Skogås.

I kollektivtrafiken rullar det än så länge på bra, trots snöfallet. På Roslagsbanan fungerar inte mittendörrarna, vilket ställer till det för personer med rullstol, rullator eller breda barnvagnar. Tillgänglighets- och resegaranti gäller.

På Kårstalinjen sätts extrabussar in klockan 7.11 och 7.31 på grund av kortare tåg.

Vädret

Det fortsätter snöa under dagen och det kan även bli blåsigt. Temperaturen håller sig kring 0–3 minusgrader.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.