Man sköts på Valhallavägen

Morgonkollen, söndag.
Morgonkollen lördag.
Man sköts på Valhallavägen, skyddsjakt förlängs på varg och Stockholmspolisen åker till Göteborg för att stötta poliserna där, när Nordiska Motståndsrörelsen demonstrerar. Det är några av nyheterna i Morgonkollen. Dessutom kan du kolla in helgens klubbliv.

Man sköts på Valhallavägen

En man sköts på Valhallavägen på Östermalm strax före midnatt.

– Han påträffades skottskadad i en trappuppgång, berättar Sven-Erik Olsson, vid Polisens ledningscentral.

Polisen är förtegen om händelsen, men uppger att mannen inte blev allvarligt skadad. Man jagar gärningsmannen, men har ännu inte gripit någon. En förundersökning om mordförsök har inletts.

Stockholmspoliser stöttar i Göteborg

I helgen finns Stockholmspolisen på plats i Göteborg, för att stötta Göteborgspolisen när Nordiska Motståndsrörelsen demonstrerar. Hur många som åker dit vill man inte uppge.

Skyddsjakt på varg förlängs

Länsstyrelsen har förlängt skyddsjakten på den så kallade Rialavargen i tre veckor. Motiveringen är att risk för ”allvarlig” skada finns kvar. I det nya beslutet utökas jaktområdet till att innefatta Österåkers kommun, utöver Vallentuna och Norrtälje kommuner.

Hårt kritiserad rektor avgår

Häkarängens rektor Heidi Hård af Segerstad avgick igår, efter hård kritik från föräldrar. Bland annat stod en tredjeklass helt utan lärare när höstterminen började och situationen har inte lösts. Kritiken gällde också bristande information om situationen på skolan.

Höjdpunkter från sportvärlden

Hammarbysupportern Nadine, 23, anmäler polisen för övervåld, Ebba, 13, vann SM i fälttävlan och Stefan, 88, vill smasha till sig ett VM-guld i tennis. Sportsvepet ger dig åtta höjdpunkter från veckan i Stockholms sportvärld.

Kolla in helgens nattliv

Sugen på nattliv? I en källare på Götgatan bjuds det techno och house medan Södra teatern lockar med karibiska toner. Eller varför inte gå på Kägenbanans söndagsfest? Där utlovar ”röd, mörk och lätt dekadent” stämning och musik som skapar gemenskap.

Halvklart till mulet lördagsväder

I dag blir det halvklart till mulet med mellan 15 och 12 grader varmt. Någon enstaka regnskur kan förekomma, så ett paraply kan komma till pass.