Man skottskadades i Tensta

Genrebild ambulans.
Genrebild ambulans.
En man skottskadades i Tensta i går kväll. Stadsteaterns före detta vd Benny Fredriksson är död.
I dag är det säsongsstart för fotbollsderby på Friends arena och polisen varnar för att det kan bli stökigt.

Mordförsök i Tensta

En man blev skjuten i benet i går kväll i Tensta vid 20-tiden i går kväll. Mannen anträffades på Glömmingegränd. När polis och räddningstjänst kom till platsen var mannen talbar. Han fördes med ambulans till sjukhus.

Tekniker har påbörjat undersökningen av platsen där mannen anträffades. Ingen gärningsperson är gripen.

Benny Fredriksson är död

Den tidigare vd:n för Kulturhuset Stadsteatern Stockholm, Benny Fredriksson, har avlidit under en vistelse utomlands.

”Vi nåddes av beskedet från hans familj som finns på plats i Australien”, skriver Kulturhuset Stadsteatern i ett pressmeddelande. Benny Fredriksson blev 58 år.

Polisen laddar för derbyt

Säsongens första fotbollsderby sätter i gång idag klockan 18.15. Djurgården åker till Friends arena för semifinal i Svenska cupen mot AIK. Polisen har inlett en särskild insats för att öka tryggheten. De varnar för att det kan bli stökigt och att kollektivtrafiken kan påverkas både före och efter matchen. 

Läget i trafiken

Det större högtrafikerade vägnätet har övervägande torra eller fläckvis fuktiga vägbanor med minusgrader i ytorna. På det mindre, lågtrafikerade vägnätet råder vinterväglag. Fläckvis halt väglag enligt Trafiken.nu

Solig dag

I dag blir det klart väder och på dagen soligt och omkring 0 grader. Under kvällen ökad molnighet. I natt halvklart och 3-7 minusgrader. Västlig något byig vind enligt SMHI.

Passa på att njuta av vårvintervädret!