ANNONS

Mångmiljonbluff när Söderledstunneln reparerades

Reparationen av Söderledstunneln blev betydligt dyrare än beräknat.
Reparationen av Söderledstunneln blev betydligt dyrare än beräknat.
Skattebetalarna lurades på mångmiljonbelopp när Söderledstunneln reparerades, enligt en granskning av TV4:s Kalla fakta. Psykiatrin anmäls efter att en kvinnlig patient misshandlades till döds i sitt hem och nu startar bygget av bussterminalen vid Slussen.
Här är nattens och morgonens nyheter.
ANNONS

Skattebetalarna lurades på miljoner när Söderledstunneln renoverades

Skattebetalarna blev lurade på mångmiljonbelopp när Söderledstunneln reparerades, enligt en granskning som TV4:s Kalla fakta har gjort. Enligt programmet ska bolaget som utförde arbetet ha överfakturerat för 35 miljoner kronor.

Tjänstemän på Stockholms stads trafikkontor ska dessutom ha ”smörjts” med Spanienresa och bordellbesök, rapporterar SvD som också skriver om bluffen.

Nu startar bygget av bussterminalen i berget

Turerna har varit många – men i våras gav mark- och miljööverdomstolen tummen upp för att bygga bussterminalen vid Slussen. Om drygt fyra år ska den stå klar – insprängd i tre gigantiska hallar under Katarinaberget.

Väpnat rån mot hotell i Spånga

Ibis hotell i Lunda i Spånga utsattes för ett väpnat rån, natten till tisdagen. Rånarna kom över kontanter innan de försvann från platsen. Ingen person ska ha skadats fysiskt.

ANNONS

Kvinnlig patient inom psykiatrin avled av våld i hemmet

En kvinnlig patient inom psykiatrin misshandlades till döds i sitt eget hem i Stockholm under 2017. Enligt en lex Maria-anmälan ska bristande rutiner och okunskap gjort att vården missade att uppmärksamma kvinnans situation, skriver Sveriges radio Stockholm. 

Läget i trafiken

Inga störningar rapporteras i kollektivtrafiken förutom på Saltsjöbanan. På grund av vagnbrist trafikeras Saltsjöbanan med 4-vagnståg även under morgon- och eftermiddagstrafiken. Direktbussar förstärker tågen mellan Fisksätra och Slussen.

På grund av ett fordonshaveri blockeras ett körfält på E4:an i norrgående riktning vid trafikplats Vårby, nu på morgonen.

Soligt och svalt

Det blir en solig septemberdag i Stockholm. Men det är betydligt svalare temperaturer än vad vi vant oss vid – nu på morgonen visar termometern bara fem grader, så kanske är det läge att plocka fram mössa och vantar. Fram på dagen stiger temperaturen upp till 13 grader. I eftermiddag drar det in en del tunna moln som tätnar under kvällen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.