ANNONS

Het maratonlördag väntar Stockholm

Tusentals löpare vid starten av Stockholm maraton
26 grader väntar löparna i årets Stockholm Marathon.
26 grader väntar löparna i årets Stockholm Marathon.
Pojke drunknade i Huddinge.
Man sköts i ansiktet i Solna.
Här är nattens och morgonens hetaste nyheter.
ANNONS

Maran börjar vid tolv

20 000 löpare är anmälda till årets maraton som börjar klockan 12.00 vid Stockholms stadion. Loppet går i år på en ny bana genom hela innerstan.

Bil eller buss – dum idé

Under loppet kommer det att vara stora avspärrningar som gör det svårt att köra bil inne i stan – här finns hela kartan för hur loppet går i innerstan. Dessutom störs kollektivtrafiken rejält – tunnelbana är därför rekommenderat färdmedel.

Hur varmt blir det för löparna då?

Inte så farligt ändå – för enligt SMHI kommer det ”bara” att vara 26 grader som mest under dagen. Några få moln kommer också att leta sig in på himlen i Stockholms län.

ANNONS

Ung man drunknade i Huddinge

En 17-årig pojke drunknade i sjön Gömmaren i Huddinge under fredagkvällen. Enligt Aftonbladet ska pojken ha dykt från en klippa och sedan inte kommit upp. Efter att pojken tagits upp från vattnet flögs han till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

Inga tågförseningar till Göteborg

SJ uppgav under fredagen att stora förseningar väntar resenärer mellan Stockholm och Göteborg i helgen på grund av banarbete. Totalt skulle 8 000 personer påverkas. Men under kvällen tog man tillbaka uppgifterna och sa att arbetet skjuts fram till en senare helg.

Tågen går som planerat hela helgen

Man sköt i ansiktet

En man fick sköts i ansiktet i Solna under natten. Polisen har spärrat av ett område i Hagalund där man har hittat tomhylsor.