ANNONS

Maskerad knivman rånade bensinstation

polisbil
Polis fick rycka ut till Sollentuna och Huddinge på lördagskvällen.
En knivbeväpnad man rånade en bensinstation i Tureberg och pendelstationen i Huddinge fick stänga tillfälligt efter en misshandel. Det är några av nattens och morgonens nyheter. Och det kan bli sol idag!
ANNONS

Maskerad knivman rånade mack

Bensinstationen i Tureberg i Sollentuna utsattes för ett rån på lördagskvällen.

Det var strax före klockan 21 som personal larmade. Då hade en ensam gärningsman hotat med kniv och tvingat till sig kontanter, enligt polisen.

Personen hade täckt ansiktet och var klädd i en mörk jacka.

Ingen i personalen blev fysiskt skadad. Det finns inga uppgifter om någon gripen gärningsman.

Pendelstation stängdes efter misshandel

En man blev skadad i armen med ett vasst föremål vid ett bråk i Huddinge centrum på lördagskvällen. Två personer ska ha sett springa därifrån efter misshandeln.

Mannen blödde från armen och fördes i ambulans till sjukhus.

Händelsen inträffade vid 18.30 och polisen stängde av pendeltågstationen en kort stund, skriver SR P4 Stockholm. Polisen har inte kunnat ge några uppgifter om någon gärningsman har gripits.

M rasar mot skatteutjämningen

Regionrådet Irene Svenonius är starkt kritisk mot att Region Stockholm föreslås betala mer i skatteutjämning till övriga landet än tidigare.

–  Region Stockholm – och ytterst våra invånare – kan inte vara landets bankomat. Beskedet innebär att vi förlorar 1,6 miljarder kronor varje år. Det är dubbelt så mycket som idag, säger hon i ett pressmeddelande.

ANNONS

Skatteutjämningssystemet är statens sätt att utjämna skillnader och skapa likvärdiga ekonomiska förutsättningar mellan landets kommuner och landsting.

En region med hög skattekraft, som Stockholm, får betala till områden där skatteunderlaget är mindre.

Det finns chanser till sol

Molnen kan spricka upp, främst i de östra landskapen, och ge chanser till sol, enligt SMHI:s prognos. Det blir 3-5 plusgrader under dagen. I natt kommer det in regn söderifrån, som kan övergå till snö i de västra länsdelarna.

Temperaturer i vägytan ligger runt noll grader. Det är risk för lokal ishalka på våta eller fuktiga vägar, särskilt i det mindre, lågtrafikerade vägnätet, varnar trafiken.nu.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.