Här måste eleverna äta lunch i partytält

Partytältet på Thorildsplan.
Partytältet på Thorildsplan.
Elever på Thorildsplans gymnasium måste äta sin lunch i ett tält och Debaser stämmer staden på miljonbelopp.
Och i natt hördes en kraftig smäll på Östermalm.
Det här är morgonens lokala nyheter.

Granat detonerade på Östermalm

Strax föra midnatt hördes en kraftig smäll på Östermalm. Någon har detonerat en handgranat i ett trapphus enligt polisen. Ingen person ska ha skadats och polisen vill inte kommentera om det rör sig om ett hot mot någon person.

Staden stäms – ordnade inte ny lokal

Stockholm stad skulle erbjuda rockklubben Debaser en ny lokal efter att klubben blivit utkastad från Medborgarhuset tillförmån för ett bibliotek på Medborgarplatsen. Staden erbjöd då Debaser 2,7 miljoner kronor skadestånd  men det tycker klubben är för lite, minst sagt, som nu stämmer staden på 39 miljoner kronor.

Tvingas äta lunch i tält

Gymnasieeleverna på Thorildsplans gymnasium är så många att de inte får plats i matsalen. Nu har situationen lösts tillfälligt med ett partytält.

– Jag skulle inte vilja sitta där ute och frysa, säger en lärare till Mitt i.

Stockholms M vill ha Kristersson

De två moderata förbunden i Stockholm stad respektive län nominerade på tisdagskvällen Ulf Kristersson till nya partiledare, det skriver Stockholmsmoderaterna i ett Facebook-inlägg. Den tidigare partiledaren Anna Kinberg Batra avgick för ett par veckor sedan efter intern kritik och där upproret började inom Stockholmsmoderaterna.

Helldén öppen för trängselavgift i Södra länken

Påfarterna till Södra länken i Nacka och Gullmarsplan stängs oftast när det blir köbildning. De stängs av var sjätte dag. För att minska trängseln på vägarna öppnar trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) för att införa trängselavgifter i Södra länken.

Efter vargattacken: Se över stängsel

Länsstyrelsen och viltvårdare uppmanar djurägare på Södertörn att se över sina stängsel. Detta efter att en varg misstänks ha attackerat tre får i Tyresta.

Valet ett år kvar – nu kör vi

När det nu är ett år kvar till valet drar Lokaltidningen Mitt i igång Stockholms mest lokala valbevakning! Via krönikan nedan kan du hitta vidare till din lokala valsajt där vi kommer att fylla på med politik och utspel under tolv månader framöver.

… och så vädret

Dagen inleds med växlande molnighet med hopp om solglimtar framåt klockan 14. Ingen nederbörd väntas och temperaturen når som mest 15 grader. Måttlig vind, 2-4 m/s.