ANNONS

Pris till Michael Nyqvists minne har delats ut

Michael Nyqvist hedrades på Confidencen i går kväll.
Michael Nyqvist hedrades på Confidencen i går kväll.
Arabiska teatern tilldelades pris och Stockholmarna använder allt mindre antibiotika. Det är ett par av nattens och morgonens nyheter.
ANNONS

Fick pris till Nyqvists minne

Det pris som instiftats till folkkäre skådespelaren Michael Nyqvists ära delades i går kväll ut för första gången vid en ceremoni på Confidensen.

Mottagare av priset är skådespelaren Vicky Krieps och Arabiska teatern i Stockholm, rapporterar SVT.

Michael Nyqvist gick bort i cancer i juni 2017, 56 år gammal.

Mindre antibiotika används

Stockholmarna använder allt mindre antibiotika. De senaste tolv månaderna hämtades 318 recept ut per tusen invånare i länet. Föregående tolvmånadersperiod var siffran 334. Snittet för landet ligger på 300 recept.

Minskningen är störst bland barn och unga, vilket beror på att man inte längre rekommenderar antibiotika vid lindriga öroninflammationer, uppger landstinget.

Läget i trafiken

I dag börjar arbetet med att flytta all södergående trafik på E4 vid trafikplats Häggvik till ett mer västligt läge. Arbetena pågår sedan hela helgen och beräknas vara klara tills på måndag morgon. I samband med det kommer något körfält att vara avstängt.

Buss 549 är helt inställd mellan klockan 12 och 19 idag, fredag, på grund av vägarbete.

ANNONS

Ett tekniskt fel har uppstått på skyltsystemet i Fruängens t-banestation. Skyltarna uppdateras inte vid trafiavvikelser, och SL uppmanar resenärer att vara uppmärksamma på stationsutrop.

Vädret

Det blir fortsatt grått och fuktigt med lätt regn på sina ställen. Sent i kväll blir regnet mer allmänt. Runt 7 grader och mest svaga vindar, enligt SMHI.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.