ANNONS

20 miljoner ska rädda boenden för ensamkommande

Staden skjuter till pengar för att Stadsmissionen ska kunna fortsätta driva boenden.
Staden skjuter till pengar för att Stadsmissionen ska kunna fortsätta driva boenden.
Staden skjuter till 20 miljoner kronor för att Stadsmissionen ska kunna fortsätta driva boenden för ensamkommande över 18 år. Karolinska-chef utreds för antisemitism och Bandidos-ledare gripen i stor razzia i södra Stockholm.
Här är nattens och morgonens nyheter.
ANNONS

Staden räddar boenden för ensamkommande

Stockholms stadsmissionen driver boenden för ensamkommande som fyllt 18 år och inte längre får bo kvar på kommunens boenden. Stadsmissionen har flaggat för att de tvingas stänga boendena när det statliga bidraget nu tar slut. Över 300 ungdomar i Stockholm är berörda.

Men nu går socialborgarrådet Jan Jönsson (L) ut och lovar att staden ska skjuta till pengar för att boendena ska kunna finnas kvar, skriver SVT Nyheter Stockholm. Den grönblå majoriteten reserverar nu 20 miljoner kronor för 2019, för att se till att Stadsmissionen kan fortsätta driva sina boenden och fadderhem om det statliga bidraget inte ersätts.

Bandidos-ledare gripen efter stor razzia

Polisen genomförde på onsdagskvällen en stor razzia med husrannsakningar på flera platser i södra Stockholm. En ledare för mc-klubben Bandidos greps vid ett tillslag mot klubbens lokal i Haninge.

– Den gripne är på sannolika skäl misstänkt för synnerligen grovt vapenbrott och narkotikabrott, säger Daniel Löfgren till Mitt i.

Idag inleds rättegången i pizzeriamordet

En 17-åring står åtalad för det mord som ägde rum på en pizzeria i Rinkeby tidigare i år då en 20-årig man sköts i huvudet. I dag, torsdag, inleds rättegången.

ANNONS

Karolinska-chef utreds för antisemitism

En chef på Karolinska anklagas för trakasserier av flera judiska läkare, skriver SVT Nyheter Stockholm. Det ska ha pågått under en längre tid och handlat om bland annat mobbning och kränkande bilder på sociala medier. Läkarna ska också ha hindrats från att forska och utföra vissa operationen. Sjukhusledningen har nu tillsatt en extern utredning. Den anklagade chefen har fått ett erbjudande om att ta ”time out” och accepterat det.

Inställda pendeltåg

Det är en del inställda tåg på sträckan Bro/Kalhäll-Älvsjö på grund av spårfel. SL uppmannar resenärer att söka efter nästa avgång på SL.se eller i SL-appen. Inga olyckor eller störningar i biltrafiken rapporterade.

Ännu en gråmulen dag

November är här med besked. Torsdagen blir ännu en gråmulen dag utan solglimtar. Det milda vädret fortsätter och temperaturer klättrar upp mot 10 grader mitt på dagen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.