ANNONS

40 miljoner till roliga parker i Botkyrka

I Botkyrka pågår redan ett program för att lyfta flera parker. Här byggs det i Hallunda.
I Botkyrka pågår redan ett program för att lyfta flera parker. Här byggs det i Hallunda.
Många miljoner satsas på att skapa trygga och roliga utemiljöer i miljonprogram. Bland annat får Botkyrka, Järva och Österåker pengar.
Det brann i en lägenhet på Bondegatan i går - två till sjukhus.
Och så tävlar en kyrktupp från Vallentuna om utmärkelsen Årets kyrktupp.
ANNONS

Brand på Bondegatan

Tidigt i morse kom ett larm om ett rökfyllt trapphus på Bondegatan, Södermalm. Enligt polisens händelserapporter hade det börjat brinna i sovrummet i en lägenhet. Två personer fick föras till sjukhus, då de andats in rök och fått lätta brandskador. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet kommer att upprättas.

Miljonsatsning på bra utemiljöer

Boverket storsatsar på bra utemiljöer i miljonprogramsområden och andra utsatta områden. En halv miljard delas ut i landet. Det skriver Hem och Hyra.

Bland annat Botkyrka kommun får 40 miljoner kronor. Här satsas på nya lekparker i Fittja, Alby, Norsborg och Storvreten. Det kommer även att byggas klätterväggar, utegym och skatepark. Det rapporterar P4 radio Stockholm.

Även i Järva och Österåker får man del av pengarna för att kunna skapa trygga och roliga utemiljöer.

Allt på en gång med storstjärnorna

Urkraft men med lökigt slut. Så beskriver Aftonbladet gårdagskvällens konsert med  megastjärnorma Beyoncé och Jay-Z som spelade på Friends Arena igår.

”…små teaterakter om äktenskap och relationer, rasande politiska statements, bangers och ballader, filmklipp och eldkastare, fredagsmys ur Jiggas och Beyoncés familjealbum, svartsjuka och gangsterscener, furiösa dansnummer och bildspel, religion och våld. Allt på en gång, hela tiden.” Så beskriver tidningen konserten.

Kyrktupp i Vallentuna kan få utmärkelse

Tuppen på Vallentuna kyrka är en av de åtta finalisterna i tävlingen Årets kyrktupp som anordnas av tidningen Land. Vallentuna kyrka byggdes 1198. Men tuppen är yngre. 1937 fick den toppa kyrktaket. Tuppen är ihålig och i den ska enligt nomineringen en platta med tillverkarens namn ligga.

kyrtupp Vallentuna

ANNONS

Molnig dag

SMHI spår temperaturer på runt 22 grader och molnigt idag.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.