ANNONS

Nytt krav på minskade utsläpp från biltrafiken

bilkö
EU-parlamentet har beslutat att koldioxidutsläppen ska minska med 45 procent till 2030.
EU-parlamentet kräver att bilarnas koldioxidutsläpp ska minska med 45 procent till år 2030 och då ska dessutom 40 procent av alla bilar vara elbilar eller hybrider. Strid om makten i landstinget då SD blev vågmästare. Herrlandslaget rasade ihop på Friends Arena, tappade 2–0 till 2–3 mot Turkiet.
ANNONS

EU kräver minskade utsläpp

Bilarnas koldioxidutsläpp ska minska med 45 procent till år 2030 och då ska dessutom 40 procent av alla bilar vara elbilar eller hybrider. Det beslutade EU-parlamentet i går. Bilbranschorganisationen Acea, som har föreslagit en minskning på 20 procent, är kritisk och kallar det önsketänkande. Det berättar SR.

Kamp om makten i landstinget

Lokaltidningen Mitt i berättade igår att Alliansen sträcker ut handen mot Miljöpartiet för att behålla makten i Stockholms läns landsting.

Men Socialdemokraterna har inte gett upp kampen om inflytande och är även de redo att föra diskussioner över blockgränsen, förklarar Erika Ullberg (S), oppositionslandstingsråd.

Fotbollsherrarna tappade allt i slutminuterna

Sverige tappade 2–0 till förlust med 2–3 mot Turkiet i Nations League på måndagskvällen. Det började annars bra på Friends Arena då både AIK:s mittfältare Sebastian Larsson och BP-fostrade vänsterbacken Ludvig Augustinsson var inblandade i anfallet när Isak Kiese-Thelin satte 1–0. Men gästerna vände alltså ett tvåmålsunderläge med mål i minut 51, 88 och 92 inför endast 21 832 åskådare i Solna.

Trafiken flyter bra

Inga större störningar har rapporterats denna morgon, varken i bil- eller i kollektivtrafiken.

Räkna med regn och blåst i dag

Det är inte bara läget i politiken som är ostadigt utan även vädret i Stockholm. I dag blir det mulnande och blåsigt, och regn kommer in västerifrån under eftermiddagen, enligt SMHI. 15–18 grader, men lägre i samband med regn. Regnet drar bort under kvällen och följs av minskad molnighet eller uppklarning i natt.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.