ANNONS

Misshandlad man hittad i tunnel i Akalla

En man hittades svårt skadad i en gångtunnel i Akalla.
En man hittades svårt skadad i en gångtunnel i Akalla.
En man utsatt för grov misshandel hittades i gångtunnel, en gripen för våldtäktsförsök och tågen söderut slutar gå. Det här är nattens och morgonens nyheter.
ANNONS

Man gripen för våldtäktsförsök

03.08 grep polisen en man på en restaurang i centrala Stockholm misstänkt för försök till våldtäkt. Han fördes till polisstationen och brottsoffret fördes till sjukhus för en undersökning.

Polisen jobbar nu med att förhöra den gripne mannen samt prata med eventuella vittnen och brottsoffret.

Person utsatt för grov misshandel i Akalla

01.36 natten till måndagen fick polisen in ett larm om ett en man blivit misshandlad i Akalla. Han hittades av en förbipasserande i en gångtunnel i närheten av Stavangergatan.

– Han hade skador i ansiktet och fördes till sjukhus med ambulans. Han hade svårt att berätta om vad han varit med om men han var vid medvetande, säger Towe Hägg på polisens ledningscentral.

Enligt polisen fanns det inga vittnen till misshandeln, men en förundersökning gällande grov misshandel har påbörjats.

Sex bilar eldhärjade i Jordbro

02.14 natten till måndagen brann det flera bilar på Sandstensvägen i Jordbro. Polisen misstänker att två anlagda bränder i två parkerade bilar startade allting.

– Det började som två bilbränder som senare spred sig vidare till tre till, säger Towe Hägg på polisens ledningscentral.

Man har inga misstänkta i nuläget men en anmälan om skadegörelse genom brand är upprättad.

Lars-Göran Rehn, operativ koordinator på Haningepolisen, säger senare på måndagen att man inte hunnit underrätta alla bilägare än.

ANNONS

– De två första bilarna totalförstördes, och de övriga bilarna skadades också. Vi vet inte hur bränderna anlagts, säger han.

Vårdpersonal avbröt våldtäkt – ringde inte polisen

Personalen på S:t Göran avbröt en pågående våldtäkt inne på beroendeakuten, men man ringde aldrig polisen. Gärningsmannen, som också var patient på avdelningen, avvisades istället från sjukhuset, rapporterar SVT.

Polisen är kritisk mot personalens agerande, men våldtäkten är bara en i raden av SVT:s avslöjanden om övergrepp på sjukhusets psykkliniker.

Nu slutar tågen gå söderut

Järnvägen mellan Stockholms central och Stockholms södra, den så kallade getingmidjan, stängs av från och med idag.  Tågresenärerna får ta sig till Stockholms södra eller Flemingsberg.

Avstängningen pågår fram till den 19 augusti och det är Trafikverket som renoverar de två tågspåren som går förbi Riddarholmen.

Vädret vänder

Efter ett traditionsenligt ruskväder under midsommar kommer nu den spanska värmen, enligt meteorologer till Aftonbladet. Under måndagen kan man räkna med temperaturer upp emot 21 grader – senare i veckan kan det bli ännu varmare.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.