ANNONS

Äldre par misshandlades grovt av tjuvar

Arkivbild.
Arkivbild.
Maskerade tjuvar misshandlade äldre par. Skottlossning vid rån mot matbutik. Den 1 september ett dystert datum.
ANNONS

Äldre par misshandlades av maskerade tjuvar

Strax före klockan 19 på fredagskvällen beordrades polis till en lägenhet på Kungsholmen. Ett äldre hade misshandlats och blivit sprejade med någon form av pepparsprej i samband med att de ertappat inbrottstjuvar hos grannen.

Det visade sig att tre personer blivit misshandlade, en av dem med ett slags tillhygge. Ambulans förde dem till sjukhus.

Gärningsmännen, fyra eller fem stycken, var maskerade. Ingen är ännu gripen för händelsen som rubriceras som grov misshandel.

Skott ska ha avlossats vid butiksrån

Polisens ledningscentral larmades klockan 21.09 på fredagskvällen om ett pågående inbrott med flera gärningsmän i en matbutik i Bro.

Polis grep en person på platsen, men övriga gärningsmän hann fly. Skott ska ha avlossats inne i butiken, men ingen har skadats.

Minderårig pojke attackerades

Vid 01-tiden natten till lördagen misshandlades en minderårig pojke när han befann sig på Södermalm. Fältassistanser kom till platsen. Pojken berättade att fyra eller fem personer attackerat honom med slag mot huvudet.

– Pojken som är i de äldre tonåren var mest skakad men fördes till sjukhus för kontroll, säger Anders Bryngelsson vid Stockholmspolisen.

Ännu är ingen gripen.

Räkna med ny trafikröra i stan idag

Det blir trångt på Stockholms gator även denna helg. Idag lördag kommer manifestationer, Tjejmilen och musikfestivalen Popaganda att ta plats, och det blir flera förändringar i busstrafiken.

ANNONS

Den 1 september ett dystert datum

Den 1 september kan gott kallas för en historiskt olycksdag. Två händelser sticker ut.

Detta datum 1939 blev startskottet för andra världskriget då tyska trupper klockan 04.40 gick över gränsen till Polen.

Stockholm blev hårt drabbat den 1 september 1625 då en brand utbröt på Kåkbrinken och den sydvästra delen av Stadsholmen (Gamla stan) gick upp i lågor. Branden blev kallad ”den stora vådelden”.

Minskade molnighet under dagen

⛅️⛅️Lördagens väder i Stockholms län enligt rapporten från SMHI: Halvklart till mulet och lokalt någon skur, men molnigheten minskar norrifrån och fram på dagen 16-21 grader. Nordlig eller nordostlig vind. I kväll klart till halvklart, i natt kan dimma bildas och då 5-10 grader. Svag vind.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.