ANNONS

Samma gäng misstänks för nattens personrån

Riddarfjärden en dag i maj. Arkivbild.
Riddarfjärden en dag i maj. Arkivbild.
Ingen gripen för nattens båda personrån i Jakobsberg. Lägenhetsbrand i Haninge. Tusentals tuffa vikingar gör upp.
ANNONS

Två personrån i Jakobsberg i natt

Klockan 01.36 natten till lördagen larmades polisen om att en man hade blivit knivrånad av flera förövare i närheten av Jakobsbergs station. Rånoffret blev nerslagen och fråntagen mobiltelefon och bankkort.

Knappt två timmar kom larm om att ännu en man rånats vid Jakobsbergs station av tre gärningsmän. Rånoffret skallades och blev av med kontanter.

I båda fallen beskrivs gärningsmännen vara i 20-25-årsåldern.

– Ännu är ingen gripen, säger Anna Westberg vid Stockholmspolisen. Det kan möjligen röra sig om samma gäng  vid båda tillfällena.

Lägenhetsbrand i Haninge

Klockan 09 på lördagsförmiddagen var branden släckt i en lägenhet i ett flerbostadshus på Poseidons gränd i Haninge.

– Det brann både på balkongen och inne i lägenheten, säger Lars-Åke Stevelind, operativ chef Södertörns brandförsvarsförbund.

De tre personer som befunnit sig i lägenheten klarade sig oskadda.

Misstänkt drogpåverkad tjuv greps

Polisen beordrades till Kvarnholmen i Nacka strax före klockan 05 på lördagsmorgonen sedan ett larm utlösts vid en skola.

Väl på plats kunde en person gripas. Gärningsmannen misstänks för olaga intrång och drograttfylleri.

ANNONS

6 000 betalar för smärta

Idag är det dags för hinderbaneloppet ”Tough Viking” med start och mål på Stockholms stadion.

6 000 deltagare utsätter sig frivilligt (efter betald anmälningsavgift) för bland annat elstötar, isbad, taggtråd, tacklingar från amerikanska fotbollsspelare och annat smått och gott.

Skynda och fynda på loppis

Till helgen är det säsongspremiär för Nobelbergets marknad, drive in-loppisen vid Roslagsstoppet och i Hågelby. Här är allt du behöver veta – och ännu fler ställen att fynda på.

Sommaroaser öppnar i Stockholm

Sugen på att hänga ute? Mitt i ger dig hela listan för årets ”Levande Stockholm” – där bilfria gågator, tillfälliga pop up-parker och sommartorg fixas.

Risk för⚡️lokala⚡️åskskurar

Lördagens väder i Stockholms län enligt rapporten från SMHI: Över östa delen av Sörmland och Uppland mest soligt idag, i övrigt växlande molnighet och lokala skurar med risk för åska. 20-25 grader, svalare i samband med regn och vid kusten på grund av sydostlig pålandsvind. I natt mest klart och 5-10 grader