ANNONS

Misstänkt föremål på Djurgården – en gripen

Bombskyddet på Djurgården.
Bombskyddet på Djurgården.
Misstänkt farligt föremål vid hus på Djurgården, Avicii prisades postumt på MTV-galan och sjuktransporter som inte larmas till hjärtstopp.
Här är några av nattens och morgonens nyheter i Stockholm.
ANNONS

Misstänkt farlig föremål på Djurgården

I går kväll vid 19.40-tiden hittades ett misstänkt farligt föremål i en flerfamiljsfastighet på Djurgården. Polisen spärrade av ett stort område närheten av Gröna Lund och Skansen i väntan på att föremålet kunde undersökas av nationella bombskyddet.

Polisen jobbar i mörkret på måndagskvällen. Foto: Michael Hoffman/Mostphotos

Klockan 01.15 i natt hade bombteknikerna säkrat föremålet. Det kommer att undersökas närmare på annan plats meddelar polisen.

De som bor i det aktuella huset kunde vara kvar i sina lägenheter under insatsen. En person är gripen misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

Avicii prisades postumt

Tim ”Avicii” Bergling från Stockholm prisades postumt på MTV-galan som hölls i natt i New York. Han prisades i kategorin bästa dansvideo tillsammans med Rita Ora för deras låt ”Lonely together”.

Så gick det med majoritetens vallöften

Valet är nära och politikerna lanserar sina vallöften för att locka väljare. Har politikerna i Stockholms stad hållit vad de lovat sedan förra valet? Mitt i har kollat upp några av majoritetens vallöften – och om de har uppfyllts.

ANNONS

Ungdomar rånades på sina mopeder

Två ungdomar blev rånade på sina mopeder i Bollstanäs i Upplands Väsby i går kväll klockan 20.50. Enligt polisanmälan ska de ha blivit hotade med ett pistolliknande föremål av två maskerade personer.

Polisen var på plats och spanade efter rånarna som åkte iväg på mopederna i riktning mot Borgbyvägen.

De två ungdomarna blev inte fysiskt skadade och blev hemkörda av polisen.

Sjuktransporter larmas inte till hjärtstopp

Snart är 30 nya sjuktransportbilar på rull runt om i länet. Men trots att de utrustats med hjärtstartare larmas de inte vid hjärtstopp.

Läget i trafiken

En trafikolycka inträffade på morgonen på E4 norrgående riktning mellan Lindvreten och Kungens Kurva och stängde av trafiken i cirka 30 minuter.

Soligt väder

I dag blir det soligt väder med en del stackmoln fram på dagen och cirka 16-20 grader enligt SMHI. 

Det har även utfärdats en varning om risk för skogsbrand i Stockholms län utom Roslagskusten.