Misstänkt gruppvåldtäkt i Husby

En misstänkt gruppvåldtäkt ska ha inträffat i Husby under helgen.
En misstänkt gruppvåldtäkt ska ha inträffat i Husby under helgen.
Flicka utsatt för misstänkt gruppvåldtäkt i Husby, granskningen av Karolinska lämnas över till trafiklandstingsrådet, skrotbåten skulle forslas bort, och risk för snöhalka under morgontimmarna. Det här är natten och morgonens lokala nyheter i Stockholm.

Misstänkt gruppvåldtäkt i Husby

Flera unga män misstänks ha utsatt en minderårig flicka för en gruppvåldtäkt i en lokal Husby i helgen, rapporterar Expressen.

En person ska enligt tidningen ha gripits under natten mot söndagen, och flera andra vara anhållna i sin frånvaro.

Skrotbåten skulle forslas bort

Stockholms stad hade ansökt hos Kronofogden om att forsla bort fartyget i den så kallade pirathamnen i Årstaviken med stöd av en ny lag om avlägsnande av olovlig bosättning.

– Ja, men i och med att den brann var det inte längre någon bosättning, säger Fabian Kjessler, enhetschef för markförvaltningen på exploateringskontoret.

Svenonius lämnar över granskning av Karolinska

Finanslandstingsrådet Iréne Svenonius lämnar över ansvaret för granskning av Nya Karolinska Sjukhuset efter DN:s uppgifter om att hon kan vara jävig, rapporterar Sveriges Radio.

Svenonius är gift med upphandlingschefen på Karolinska.

Trafiken flyter på

Efter nattens snöfall finns det risk för snöhalka under morgonen, men SL rapporterar under tidiga morgonen inga störningar i kollektivtrafiken.

Vädret

Temperaturen väntas under måndagen att hålla sig runt nollan i Stockholmsområdet. Måndagen blir mulen och kan komma att bjuda på en del regnskurar och blötsnö.