ANNONS

Misstänkt mord i Kallhäll

Morgonkollen, söndag.
✔️Misstänkt mord i Kallhäll i natt ✔️Brommabo skrämde bort tjuvar och fångade det på film ✔️Pekgul om hoten och hatet från islamister i Tensta ✔️Ny solig dag väntar
ANNONS

Misstänkt mord i natt

En person hittades i natt avliden i en lägenhet i Kallhäll i Järfälla kommun. Polisen utreder händelsen som mord. En person som befann sig i lägenheten när polisen kom greps misstänkt för brottet.

Läs mer: Misstänkt mord i Kallhäll i natt

Brommabo skrämde bort biltjuvar

Antalet stölder ur bilar samt bildelar exploderade i Bromma under mars månad. Men inte alla brott lyckades. 62-årige Alireza Etemadi lyckades skrämma bort de tjuvar som försökte ta sig in i hans bil och samtidigt få delar av händelsen på film.

Läs mer: Alireza stoppade inbrottstjuvarna

Högt pris att gå emot islamister

Den tidigare riksdagsledamoten Nalin Pekgul (S) har gjort sig känd som en stark röst för kvinnors rätt att ta plats i förorten. Men engagemanget har haft ett pris. Hot och hat från islamister har blivit en del av vardagen. Mitt i har träffat henne hemma i Tensta där hon idag undviker att gå ner till centrum.

–  I perioder känns det som att jag sitter i husarrest. Även när andra deltar i debatter om islamism och kvinnoförtryck så riktas hat mot mig för att jag brukar uttala mig om det, säger Nalin Pekgul som vägrar flytta från området.

Läs mer: ”Känns som att sitta i husarrest”

Nazistflaggor och vapen hittades vid torrkokningslarm

Det är Aftonbladet som berättar om en ovanlig utryckning i västra Stockholm som ska ha skett i söndags. Räddningstjänsten åkte ut efter larm om en misstänkt brand, som visade sig handla om en torrkokning.

ANNONS

Men i lägenheten hittade polisen, som följde med räddningstjänsten ut till platsen, flera vapen, ammunition, narkotika och nazistflaggor. En 40-årig man anhölls i samband med insatsen.

Enligt Aftonbladet ska Säpo ha informerats om händelsen.

Vrakjakt i Roslagen

Ett förlist militärfartyg, tio döda sjömän och fartygskollisioner i dimma. Missa inte vårt spännande reportage där vi djupdykt bland Roslagens alla vrak som ligger på havsbotten.

Läs mer: Roslagens havsbotten är full av vrak

Ny solig dag väntar

Temperaturen kanske inte riktigt når upp till gårdagens höga nivåer men det blir en till stora delar solig dag med upp till 13 plusgrader. Under dagen kan det bildas en del stackmoln för att sedan under kvällen åter klarna upp.

Hur tar man bäst vara på dagen? Låt dig inspireras av några solande stockholmare som Mitt i träffade igår.

Sofia Ahlström och Josephine Martinsson åt glass när det igår äntligen blev sol.