ANNONS

Misstänkt grov mordbrand i radhuslänga

Polisen har inlett en förundersökning om grov mordbrand efter radhusbranden i Järfälla
Polisen har inlett en förundersökning om grov mordbrand efter radhusbranden i Järfälla.
✔ Brand i radhus ✔ Löfven på Järvaveckan ✔ Sverige in i fotboll-VM ✔ Här är morgonens nyheter.
ANNONS

Radhusbrand i Järfälla i natt

Samtliga personer bosatta i en radhuslänga i Järfälla evakuerades vid en brand i natt. Det finns inga uppgifter om skadade. En bostad är helt utbränd, skriver SVT. Polisen har inlett en förundersökning om grov mordbrand.

Löfven lovar minskad segregation

På Järvaveckans sista dag i söndags presenterade Socialdemokraterna en satsning på att minska segregationen.

– Målet är att vi inte ska ha några särskilt utsatta områden i Sverige, säger statsministern.

S vill satsa på fler poliser, ökad jämlikhet i skolan och att rusta upp miljonprogrammen.

60 år sedan VM-finalen 1958

I dag kliver Sverige in i VM-turneringen i fotboll i Ryssland. Det är nästan på dagen 60 år sedan Sverige mötte Brasilien i VM-final på Råsunda, Solna. En som minns den matchen är Arne Norlin, journalist och författare, som för Mitt i berättar att Solna egentligen bara var Råsunda på den tiden. Brasilien vann matchen med 5–2. I dag, måndag, möter Sverige Sydkorea på Nizhny Novgorod stadium.

ANNONS

Död hittad på havsbotten

En död person har hittats på havsbotten vid Ljusterö i Stockholms skärgård, skriver SVT. Tidigare på söndagen hade en man rapporterats försvunnen från ön och söktes av polis och räddningstjänstens dykare.

Flicka antastad på Årstafältet

En ung flicka antastades av en okänd man vid Årstafältet i Stockholm under söndagen. Mannen ska ha försökt att bära i väg henne. Polisen utreder händelsen som sexuellt ofredande.

Arbeten påverkar kollektivtrafiken

I Stockholms innerstad är flertalet busslinjer omlagda och hållplatser har dragits in för flera linjer mellan 18 och 19 juni på grund av underhållsarbeten i Söderledstunneln, skriver SL på sin hemsida.

I tunnelbanan är det reducerad trafik på gröna linjen mellan Skarpnäck/Farsta strand och Gullmarsplan till och med 19 augusti på grund av plattformsarbeten.

Växlande molnighet

Efter en mest klar morgon tätnar molnen tillfälligt under förmiddagen, rapporterar SMHI. I eftermiddag blir det mer växlande molnighet. 18–22 grader. I kväll mest klart väder. I natt molnigt och lätt regn.