ANNONS

Misstänkt våldtäkt i Åkersberga

Morgonkollen kallt Stockholm
Grå dag över Stockholm väntar.
Flera män män misstänks ha våldtagit kvinna i Åkersberga. Mord och i Rinkeby och mordförsök i Upplands Väsby. Här är januaris första morgonkoll.
ANNONS

Polisen sammanfattar: Förhållandevis lugn nyårsafton

Lugn nyårsafton bortsett från mycket fylla, raketskjutning mot polis och räddningstjänst vid ett par tillfällen samt flera fall av misshandel. Polisen fick in 973 ärenden till ledningscentralen. 14 personer greps för brott.

20-åring avled efter skottskador

En man i 20-årsåldern avled efter att ha blivit skjuten i Rinkeby under natten mot nyårsafton. Polisen fick in larm vid halv fem på morgonen om att en skottskadad person befann sig i ett garage i Rinkeby. När polisen kom till platsen påträffades 20-åringen som senare avled på platsen.

Tekniker har undersökt platsen och polisen förstärkte sin närvaro med trygghetsskapande arbete i området. Ingen är i dagsläget gripen i fallet som rubriceras som mord.

– Vi håller nu på att samla in det vi har och ska fördela ärendet när vi har en bättre uppdatera om vad som hänt, säger Kjell Lindgren på polisens mediacenter.

Knivskadad man påträffad i Upplands Väsby

En ung man blev knivskadad i Sigma i Upplands Väsby vid halv åtta-tiden under måndagskvällen. När polisen kom till platsen var mannen vid medvetande och mannen fördes till sjukhus med ambulans. Hans skador var inte livshotande.

– Vi fortsätter att hålla förhör och samla in vittnesuppgifter. Vi söker även efter personer som kanske har gjort iakttagelser då händelsen inträffade vid en tidpunkt då flera kan ha sett eller hört något, säger Kjell Lindgren på polisens mediacenter.

Ingen är ännu misstänkt eller gripen för händelsen som rubriceras som försök till mord.

ANNONS

Så mycket tjänar bostadsbolagen på din hyra

Samtliga av Stockholms tio största kommunala bostadsbolag gör vinster på hyresgästerna. I snitt knappt 13 000 kronor per lägenhet och år.

En kvinna misstänkts ha våldtagits i Runö

En kvinna misstänks ha blivit våldtagen av flera män i Åkersberga på måndagskvällen. Den misstänkta våldtäkten ska ha ägt rum utomhus när kvinnan var på väg hem och i nuläget finns inga gripna för brottet.

De var stockholmarnas favoritpizzor 2017

Klassikerna ligger i topp när stockholmarna ska äta pizza. Det visar statistik för 2017. Men vilken pizza är egentligen nummer ett?

Grå dag över Stockholm

2018 har hittills inte bjudit på något fint väder. Gårdagens regn följs idag upp av en genomgrå dag. Molnigt hela dagen med en temperatur runt 3 grader. Inget regn ska dock enligt SMHI falla över huvudstaden.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.