ANNONS

Nya möjligheter för Stockholms pendlare

Landstinget vill testa bilpool på SL-kortet.
Landstinget vill testa bilpool på SL-kortet.
✓Landstinget testar bilpool på SL-kortet ✓Man avliden i mc-olycka i Västerhaninge ✓Blommorna borttagna efter terrordådet ✓Första skoldagen efter terrordådet - skolorna står rustade att ta emot elevernas frågor.
Här är nattens och morgonens händelser.
ANNONS

Landstinget testar bilpool på SL-kortet

Påsklovet är över och stockholmarna är tillbaka i vardagstrafiken. Snart kan Stockholms en miljon pendlare få nya sätt att resa på. Om landstingets planer går som beräknat. Just nu utreder de möjligheterna att koppla SL-kortet till samåkningstjänster.

Man avliden i mc-olycka

En man i 20-årsåldern avled i en mc-olycka i Västerhaninge på måndagseftermiddagen. Det var en singelolycka och mannen körde av vägen. Det finns ingen misstanke om brott.

Tiotal anmälningar efter fotbollsderby

Ett tiotal polisanmälningar gjordes efter fotbollsderbyt mellan Hammarby och AIK på annandag påsk. Det handlar bland annat om misshandel, våldsamt upplopp och narkotikabrott. Ingen person har blivit allvarligt skadad.

Blommorna borta från Sergels torg och Drottninggatan

I mer än en veckas tid har blomsterhavet för att hedra terrordådets offer vuxit. Men i natt fraktades blommorna bort från Drottninggatan och Sergels torg. Stadsmuseet var med för att dokumentera och spara ett urval av föremålen.

Skolorna redo att ta emot eleverna efter terrordådet

Idag är första skoldagen efter terrordådet. Stockholms skolor ska stå rustade att ta emot eleverna när de kommer tillbaka efter lovet.

– Hur man väljer att göra är olika från skola till skola. Vi ska vara väldigt lyhörda för vad eleverna signalerar och det är barnets behov som styr hur vi vuxna kommer att agera och hur vi kommer att möta detta. Lärarna är skolade i att prata med barn och vid behov kopplas kuratorer eller psykologer in för att ge särskilt stöd, säger Adelinde Schmidhuber, grundskolechef i Stockholm stad.

Aprilvädret fortsätter

Det har varit en kylig påsk och aprilvädret fortsätter. Idag vaknar stockholmarna upp till ett vit stad och det gäller att plocka fram vinterjackan igen. Det är en minusgrad på morgonen och under dagen klättrar temperaturen upp till några enstaka plusgrader. Framåt eftermiddagen ser solen ut att titta fram.

 

ANNONS