Man mördad i Hässelby strand

Arkivbild.
Arkivbild.
Kvinna gripen misstänkt för mord på man i 60-årsåldern. Tjuvar misslyckades med kassaskåpsstöld på servicehus. Blixthalka orsakade 13 bilolyckor.

Man mördad i Hässelby strand

En person larmade polisen klockan 01.45 natten till lördagen. Det gällde bråk och stök i en lägenhet i Hässelby strand.

Polispatrullen påträffade en man i 60-årsåldern med svåra stickskador som något senare avled. En kvinna fanns i lägenheten.

– Kvinnan greps misstänkt för mord eller dråp, säger Anders Bryngelsson vid Stockholmspolisen. Offrets anhöriga är ännu inte underrättade.

Bostaden är fortfarande under lördagsmorgonen avspärrad för teknisk undersökning.

Uppdatering 12:56: Kvinnan är nu anhållen misstänkt för mord.

Fem bilolyckor på en minut

Från fredag morgon till lördag morgon inrapporterades totalt 13 trafikolyckor med bilar inblandade i de södra kommunerna.

– Det tycks ha varit extra halt vid 23.30-tiden på väg 73 då vi fick in 13 halkolyckor med plåtskador på bara en minut, säger Anders Hägglund, operativ chef Södertörns brandförsvarsförbund.

Inga personskador har rapporterats.

Tjuvar flydde utan kassaskåp

Personalen på ett servicehus såg två obehöriga män röra sig inne i byggnaden vid 04.10 på lördagsmorgonen. De höll sig undan och larmade polisen.

Det visade sig att männen försökt rulla ut ett kassaskåp. De blev förmodligen skrämda när polisen anlände och sprang från platsen.

Brand i buss i Svinninge

På fredagseftermiddagen i Svinninge, Österåker, började en buss i linjetrafik av okänd anledning brinna i motorutrymmet under färd.

De passagerare som fanns ombord hann lämna innan branden spred sig och är oskadade. Polispatrullen på plats rapporterade att halva bussen var utbränd från motorutrymmet och framåt och kommer att bärgas. Det finns ingen brottsmisstanke.

Dödfödda barn får minnesmärke

Tusentals dödfödda barn ligger begravda på Skogskyrkogården utan att anhöriga vet var de finns. Nu har kyrkogårdsnämnden beslutat att de ska få ett eget minnesmärke.

– Vi vet att det finns ett stort behov av det här, säger Marja Sandin-Wester (MP) ordförande i kyrkogårdsnämnden.

Mulet och lokalt lätt snöfall

SMHI:s rapport för länet: Mulet och lokalt snöfall, vid Upplandskusten enstaka snöbyar. Över sydligaste Sörmland under morgonen lite mer ihållande snöfall. Fram på dagen 1-6 minusgrader, kallast i de västra landskapen och här i natt 7-10 minusgrader. Nordlig eller nordostlig vind