Mordåtalade maken ringde 300 gånger före misstänkta mordet

Våren 2016 hittades en ung kvinna död i Hökarängen – i dag kommer domen mot hennes misstänkte make. Polisen kommer inte hemlighålla listan på Stockholms utsatta områden. Och branden i en av Oscar properties nybyggda lägenheter brottsutreds.

morgonkollen balk morgonens stockholmsnyhet

Dom väntas i mord på ung kvinna i Hökarängen

En ung kvinna hittades våren 2016 död och nedgrävd i ett skogsområde i Hökarängen i södra Stockholm. I dag kommer domen mot hennes 38-årige mordåtalade make.

Sista gången som någon såg kvinnan vid liv var den 17 mars 2016, samma dag blev hon uppringd över 300 gånger från makens telefon. Det visar utredningen som TT skrivit om.

Polisen om listan på utsatta områden: ”Sällan bra att blunda för fakta”

Trots kritiken mot polisens lista på utsatta områden så kommer polisen inte att hemlighålla lägesbilden, det skriver SVT Stockholm.

Flera kommuner – däribland Botkyrka – anser att polisens lista över Sveriges särskilt utsatta områden snarare är till belastning än till hjälp. Men  polisen säger att listan inte kommer göras hemlig och att det ingår i uppdraget att ta fram en lägesbild över landets 97 lokalpolisområden.

– Det är sällan bra att blunda för fakta, säger Mats Löfving, chef för polisens nationella operativa avdelning (Noa), till SVT.

Branden i Hjorthagen utreds – nybygget ägdes av kritiserade Oscar properties

I tisdags rasade en brand i ett nybygge i Hjorthagen i Norra Djurgårdsstaden på Östermalm.

Byggnaden som stått tom tillhör det kritiserade lyxbyggföretaget Oscar Properties. Branden tros ha startat i cellplast i taket som av oklar anledning fattade eld.

Polisen misstänker nu att brott kan ligga bakom och de har inlett en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet, skriver Expressen.

Ingen är gripen i ärendet.

Branden är ytterligare en hård törn mot företaget.

Expressen skriver att vd:n Oscar Engelbert – bara timmar innan branden – meddelade att företaget slopar alla utbetalningar till aktieägarna. Allt som en del för att komma till rätta med det finansiella läget som bolaget haft den senaste tiden.

 

morgonkollen balk läget i stockholmstrafiken

Lugn trafikfredag

Inga större hinder eller påverkningar är rapporterade i Stockholmstrafiken.

 

morgonkollen balk dagens stockholmsväder

Mest molnigt väder

Fredagsvädret bjuder på växlande sol och moln med temperaturer på 10 till 12 grader.

I norra delarna av länet finns risk för någon enstaka skur, rapporterar SMHI.

I natt minskad molnighet till mellan klart och halvklart och temperaturer mellan -2 och 5 plusgrader. Vind omkring ost eller växlande.