Mordförsök på Söder Mälarstrand

Två män knivskars på Söder Mälarstrand tidigt på lördagsmorgonen.
Två män knivskars på Söder Mälarstrand tidigt på lördagsmorgonen.
Ännu ingen gripen efter mordförsök på Söder Mälarstrand. Två personrån kort efter varandra i Nacka. Biljakt i Solberga.

Två män knivskurna

Klockan 03.27 på lördagsmorgonen larmades polis och räddningstjänst om att två män hade knivskurits utomhus på Söder Mälarstrand nära Münchenbryggeriet.

Den ena mannen hade skador på ryggen och på en arm, och det andra offret var knivskuren i benet. Förövarna, två män, försvann springande från platsen. En av dem ska ha haft näsblod.

– Ännu är ingen gripen, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisen.

De bägge skadade fördes till sjukhus utan livshotande skador.

Två personrån i Nacka

Två personrån inträffade strax efter klockan 16 på fredagseftermiddagen bara drygt tio minuter efter varandra.

På Griffelvägen i Järla blev en yngling rånad av flera yngre män. Senare inkom information om att ytterligare två män rånats vid samma tillfälle. Klockan 16.50 kom nästa larm om ett personrån under knivhot i närområdet av platsen för det första rånet.

Förövarna beskrevs som  ynglingar cirka 16-18 år, omkring 180 centimeter långa, och iklädda dunjackor.

Greps efter biljakt

Två yngre män greps efter en kort biljakt i Solberga strax före klockan 23 på fredagskvällen. Polisen skulle göra en kontroll, men bilen stannade inte.

Senare hittades ett handeldvapen i bilen.

Bilförare skadad efter voltning

En personbil körde av okänd anledning av Huddingevägen vid infarten till Örby i norrgående riktning. Larmet kom klockan 22.50 på fredagskvällen.

– Bilen låg på taket vid sidan av vägen när vi kom till platsen, säger Tobias Åkesson, ledningsbefäl vid Storstockholms brandförsvarsförbund.

Fören av bilen transporterades till sjukhus med okänt skadeläge. Vägen spärrades av under cirka 40 minuter.

Pepparkakans dag

Snart firas det väl något varje dag. Så just idag lördag är det Pepparkakans dag, ett påfund som pågått sedan 1996. Exakt hur man firar en pepparkaka är inte klarlagt. 

Lokala skurar☔️, sedan uppehåll

SMHI:s prognos för Stockholms län: Längst i öster har vi till en början en och annan lokal skur, men de drar efterhand bort och under dagen väntas mest uppehåll, möjligen även en del solglimtar och 0-4 grader. I natt lokalt någon snöby och 0-3 minusgrader. Vind omkring sydväst.