Välj ditt område
Ingen sommarvärme än i Stockholm.
Ingen sommarvärme än i Stockholm.

Morgonkollen: Försökte sälja granatkastare

Morgonkollen 46-åring åtalas för grovt krigsmaterielbrott, så mycket får du betala för fritidshuset, och är stockholmare mer kärleksfulla än andra? Här är nattens och morgonens nyheter i Stockholm.

46-åring åtalas för grovt krigsmaterielbrott – försökte sälja granatkastare

En 46-årig man från Stockholm åtalas för grovt krigsmaterielbrott, efter att ha försökt mäkla affärer med bland annat granatkastare, raketgevär och reservdelar till stridsvagnar. Mannen, som jobbar inom säkerhetsbranschen, nekar till anklagelserna. Det skriver DN om idag.

Så mycket får du betala för fritidshusen nära stan

Trött på storstaden? Hur mycket du får betala för ett fritidshus utanför stan skiljer sig stort beroende på vilken kommun du letar i. Ett fritidshus i Vaxholm är fyra gånger dyrare än ett fritidshus i Upplands-Bro. Mitt i listar och jämför priserna.

Hett stormöte på Tele2

Ikväll klockan sju gästar IFK Göteborg Tele2 Arena för att möta Djurgårdens IF. Sju omgångar in i den allsvenska säsongen ligger båda lagen i mitten av tabellen, och matchen kan bli viktig för att hänga med i toppstriden. Räkna med att gröna linjen söderut blir fullpackad vid 18-tiden.

Kärleksfulla storstadsbor

Enligt en undersökning som Fonus gjort tillsammans med Sifo, är storstadsborna bäst i landet på att säga ”jag älskar dig” till sin partner. I Stockholm, Göteborg och Malmö svarar 42 procent att de säger orden ”jag älskar dig” så ofta de vill, jämfört med 34 procent i resten av landet. Sammanlagt är det en av fyra som säger det varje dag, det skriver SVT om idag.

Sommaren låter vänta på sig

Den som hade hoppats att sommarvädret skulle ta fart denna vecka får vänta lite till. Idag blir det mulet och temperaturer mellan fem och tio grader. För optimisten som ställt ut känsliga växter på balkongen kan det vara läge att ta in dem – det kan nämligen bli minusgrader natten till tisdag.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Nyheter

Amrita fick rasistisk lapp i brevlådan

Sjukvård

Hundratals marscherar mot BB-kaoset

Trafik

Långa köer på E4/E20 södergående i Hallunda

Blåljuskollen Haninge, torsdag
Morgonkollen

Man knivskars svårt – fick lungan punkterad

Nyheter

Här är kommunen som hyllas av Cykelfrämjandet

Dykare; Dykning; Instagram; Vändpunkt i livet; Patrik Jonson; Resarö; Vaxholm; Undervattensfotografering; Undervattensfoto
Livsstil

Patrik satsade på djupet efter vännens död