ANNONS

Flera personrån vid Globen

Två väpnade personrån utfördes vid Globen i går kväll.
Två väpnade personrån utfördes vid Globen i går kväll.
Flera personrån vid Globen, tuffare tider för smörbulten och goda råd för att klara dig genom årets fattigaste helg. Här har du morgonkollen.
ANNONS

Dubbla personrån vid Globen

Två personrån begicks på kort tid i går kväll i Globenområdet. Strax före klockan 20 fick polisen larm om att en ung man hotats med kniv av tre personer iförda huvor vi ett skogsparti vid Bildhuggarvägen. Rånarna kom över klädesplagg och mobiltelefon innan de försvann i riktning mot tunnelbanan. Rånoffret chockades och fick hjälp av en förbipasserande att larma polis.

När polisen kom till platsen kom ytterligare en målsägare fram och berättade att han blivit rånad av personer som stämmer med signalementet på gärningsmännen i det första ärendet.

Även i vid Rönninge station i Salem rånades en person på sin jacka med innehåll av två knivbeväpnade personer vid 18-tiden i går.

Stenkastning mot bilar vid E4:an

Två personer greps i natt misstänkta för att ha kastat sten mot bilar, och bland annat taxibilar, på E4:an vid Ulriksdal, skriver Aftonbladet. Det var vid tvåtiden i natt som flera bilister slog larm om att någon kastat sten mot deras fordon. Stenarna tycks ha kastats från en bro. Åtminstone tre av bilarna har träffats, och i ett fall har stenen gått genom rutan på en av bilarna.

Smörbulten smälte bort

Den impopulära smörbulten, som ökat explosionsartat i delar av skärgården, tycks ha minskat i antal det gångna året att döma av höstens provfiske. Orsaken tros vara den heta sommaren.

– De har helt enkelt strukit med under sommaren eller dragit sig ut på på lite djupare och kallare vatten. Det var bra att de blev färre men jag tror att beståndet är tillbaka till nästa sommar, säger forskaren Ann-Britt Florin på institutionen för akvatiska resurser, SLU, till SVT.

Den svartmunnade smörbulten kommer från Svarta havet och Kaspiska havet och har troligen förts hit med barlastvatten på fartyg. Den anses utgöra ett allvarligt hot mot lokala fiskarter och ekosystem.

Väpnat rån i Bandhagen

En mindre butik i Bandhagen rånades strax efter 18 går kväll av flera maskerade rånare. Förövarna var beväpnade med pistol och kniv och kom över en summa kontanter.

Ingen skadades fysiskt vid rånet. Flera polispatruller skickades till platsen och genomsökte området, bland annat med hundar, utan att någon kunde gripas.

ANNONS

Oxmånad

Vi är långt inne i årets fattigaste månad, men det finns knep för att få pengarna att räcka till både andlig och sinnlig spis. Här finns tips om en massa aktiviteter där du kan roa dig för mindre än hundra kronor – och råd om hur du kan laga lyxig mat med liten kassa.

Vintrig lördag

Det ser ut att bli en bra dag för vintersport. Efter riktigt kall morgon stiger temperaturen något och väntas ligga omkring två minusgrader mitt på dagen. Molnigheten ökar efter hand och på eftermiddagen kan det bli lätt snöfall lokalt. I natt blir det klarare och kallare igen, minus 7 till 11 grader, enligt SMHI.

Lugnt i trafiken

Det finns inga uppgifter om några störningar eller allvarliga olyckor i morgonens Stockholmstrafik.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.