Råttinvasion stoppar sophämtning

Råttorna har tagit över soprummet på Östermalm.
Råttorna har tagit över soprummet på Östermalm.
Råttor har lyckats överta ett soprum på Storgatan på Östermalm. Det rapporterar SVT. Skaderisken bedöms så pass hög att all sophämtning på adressen nu stoppas.

Ett sophämtningsföretag har infört inhämtningsstopp från en adress på Östermalm efter att råttor tagit över soprummet. Det rapporterar SVT. Risken för sophämtarna att bli bitna beskriver företagets skyddsombud som överhängande då det är ”fullt med råttor i säckarna”.

Tre poliser skadade vid nazistdemo

När högerextrema organsationen Nordisk ungdom igår genomförde en manifestation till minne av Karl X11:s dödsdag för 300 år sedan i Kungsträdgården samlades även ett stort antal motdemonstranter.

Konfrontationen spårade ur och smällare och facklor kastades. Tre poliser skadades lindrigt och två personer i 20-årsåldern greps. En för förgripelse mot tjänsteman, den andra för våld mot tjänsteman och brott mot knivlagen.

 

Karolinska utreds av DO

Efter att utredningen om trakasserier och antisemitism på Karolinska universitetssjukhuset i Solna stått stilla för länge inleder nu DO en tillsyn av sjukhusets agerande. Det rapporterar Aftonbladet. Senast den 12 december ska sjukhuset svara DO där de förklarar hur de hanterat anmälningarna om diskriminering och antisemitism och hur anmälningarna har utretts.

Vädret: Liten risk för sol

Idag blir det stadiga två plusgrader och moln som kommer släppa några få regndroppar. Väldigt liten risk för sol.