Säkerheten skärps efter brand

Bostäderna för nyanlända i Fagersjö består av två huslängor som rymmer 44 enmanshushåll vardera.
Bostäderna för nyanlända i Fagersjö består av två huslängor som rymmer 44 enmanshushåll vardera.
Höjd säkerhet för nyanlända, kvinna på vandring dog av rasande klippblock och tvärbanan dras med förseningar. Här är nattens och morgonens nyheter i Stockholm.

Flyktingbostäder sattes i brand – nu höjs säkerheten

Säkerheten skärps nu vid de flyktingbostäder i Fagersjö utanför Farsta som delvis förstördes i en misstänkt mordbrand i helgen. Läs mer om Mitt i:s bevakning av branden här.

Mordförsök i lägenhet i Upplands-Bro

I samband med ett lägenhetsbråk i Upplands-Bro knivskars en man i 50-årsåldern natten till måndag. Enligt uppgifter till Aftonbladet har han knivhuggits kraftigt i nacken och sidan av halsen. En person är gripen misstänkt för mordförsök.

Kvinna fick klippblock över sig under vandring – dog

En kvinna fick ett klippblock över sig under vandring i Törnskogen utanför Sollentuna på söndagen. Hon avled senare på grund av sina skador. Kvinnan, som var i 30-årsåldern, var ute och gick tillsammans med en man när klippblocket lossnade, rapporterar Sveriges Radio.

Lärarbrist trots miljardsatsning på skolan

Det är sådan brist på lärare att det inte finns tillräckligt många behöriga pedagoger, trots regeringen miljardsatsning på skolan, varnar både Lärarförbundet och Lärarnas riksförbund i Dagens nyheter.

Trafik

Tvärbanan har under morgonen dragits med generella förseningar mellan Alvik och Sickla Udde på som mest 15 minuter på grund av vagnfel. På övriga trafikslag och linjer finns inga större störningar att rapportera, enligt SL.

Vädret 

Grått och torrt. Stockholmsområdet får i dag mulet väder med mest uppehåll och 7-10 grader. I natt 4-8 grader. Vind mellan syd och sydost, enligt SMHI.

Till sist …. 

Du har väl inte missat Mitt i:s stora granskning som fick en toppolitiker i Stockholm att lämna sin post.

Och det senaste att lägga på tallriken? Glöm sushi och burgare. Det här är den snabbast växande mattrenden just nu.