ANNONS

Rättegång mot man som styckade hustru

Stockholm natt
Svenska valet kan störas av främmande makter, pendeltågen ska gå enligt tabell och i dag börjar rättegången mot man som sagt att han eldat upp sin fru på en utegrill.
ANNONS

Rättegång mot man som styckade hustru

Det var i april som mannen misstänks ha mördat sin fru innan han styckade hennes kropp och förvarade delar av henne i en bil i västra Stockholm. I dag börjar rättegången mot mannen som nekar till mord, men erkänner anklagelserna om griftefrid. Han har i förhör också sagt att han eldade upp delar av hustrun på parets utegrill.

 Pendeltågen ska gå enligt tabell

De 10 december infördes pendeltrafikens nya tidtabell med de omtalade skip stop-tågen som hoppar över vissa stationer. Trängsel och förseningar har redan fått resenärer att koka, och i bara tre dagar efter införandet togs nya systemet/tabellen upp på riksdagsnivå. Men under måndagsmorgonen rapporterar i alla fall sl.se att det ska inte vara några oplanerade störningar bland pendeltågen.

Så kan valet påverkas av främmande makter

Enligt Myndigheten för Samhällskydd och beredskap, MSB, är intresset hos andra makter att påverka valet nästa år stort. Det skriver Dagens Nyheter som tagit del av en hemlig rapport från myndigheten. I rapporten, som skickats till myndigheter som jobbar med valet, målas flera potentiella scenarion upp. Dels att själva valsystemet kan påverkas, liksom folks åsikter. Men också att det kan skickas ut vilseledande information om hur valet går till och om hur man röstar.

Ingen plötslig ishalka i Stockholm

Det är en kall måndagsmorgon i Stockholm med temperaturer ner mot minus fem grader. Under eftermiddagen letar sig kvicksilvret upp mot nollan, men då finns istället risker för snöfall. I stora delar av landet har SMHI varnat för plötslig ishalka i trafiken, men någon sådan varning fanns inte för Stockholm vid sextiden på måndagsmorgonen.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.