Terrorutredningen drar ut på tiden

Förlängd häktningstid har beviljats i terrormålet.
Förlängd häktningstid har beviljats i terrormålet.
Terrorutredningen drar ut på tiden, det har brunnit i skärgården och hösten är här med besked. Här är morgonens nyheter från länet.

Brand på skärgårdsö – lugn natt i övrigt

Strax efter klockan tre inatt larmades polisen till Bedarön i Nynäshamns skärgård där ett fritidshus börjat brinna. Räddningstjänten tog sig ut med båt och har sedan dess jobbat med att få kontroll över branden, men huset har ändå brunnit ner till gunrden. Det är oklart om någon skadats.

I övrigt har inget allvarligt hänt under natten i Stockholms län.

– Inga skjutningar, mord, våldtäkter, grova rån eller allvarligare trafikolyckor. Ganska lugnt får man säga, säger Mats Almquist vid polisens regionledningscentral.

Matts kämpar för Amir och Aman

Mitt i Täby har träffat Amir och Aman hemma hos deras gode man Matts Mattsson i Ella gård. Amir och Aman har flytt genom ett iskallt Europa från Afghanistan och väntar nu med stor nervositet på besked från Migrationsverket.

– Vi har varit här två år och vi har ännu inte fått svar, det känns skit för vi vet ingenting om framtiden, säger Aman.

USA-vecka på Salems äldreboenden – raggarbilar på besök

Raggarbilar, korvmoj, 50-talsmusik: så ser dagarna ut på Salems äldreboenden, som har USA-tema i veckan. I går fick pensionärerna besök av flera raggarbilar. I dag är det countryband som står på schemat.

– Jag och min man brukade åka runt och titta på bilar, säger Bibbi Ohlsson och avslöjade för Mitt i att de hade en Volvo PV förr.

Utredningen efter terrorattacken dröjer – åtal skjuts upp igen

Åklagarmyndigheten meddelar på onsdagen att tingsrätten godkänt förlängd häktningstid i utredningen om terrorattacken på Drottniggatan i april. Detta innebär att åtal dröjer.

Efter strejken: fortfarande ingen ordning på sophanteringen

Under sommaren strejkade många av Stockholms sopåkare vilt. Sedan dess har staden bytt entreprenör, men ännu är det ingen ordning på sophämtningen. Värst drabbade är Söder och Norrmalm.

– Det är och har varit alldeles för många reklamationer men vi ser en nedåtgående trend, säger Jan Ekvall på Stockholm vatten och avfall.

Kallt och blåsigt, men lämna paraplyet hemma

Hösten är här med besked, och igår var det blött från morgon till kväll. Även idag ska det vara blåsigt och kallt – mellan 3 och 6 grader bara. Men enligt SMHI ska det åtminstone vara torrt i länet, så du kan lämna paraplyet hemma. Fast å andra sidan, vågar man chansa?