ANNONS

Morgonkollen: Våldtäktsförsök i skogsområde

Morgonkollen kallt Stockholm
Kollektivtrafiken rullar på bra under torsdagsmorgonen.
Polisen utreder misstänkt våldtäktsförsök i skogsområde i Västerort.
Flera fall av sextrakasserier på Kulturhuset har anmälts.
Och miss i sjukhusbudget hotar satsningar på vård och kollektivtrafik.
ANNONS

Misstänkt våldtäktsförsök i skogsområde

På en gångväg i ett mindre skogsområde i Hässelby Villastad attackerades en kvinna bakifrån av en okänd man i går kväll. Hon kunde slita sig loss och förövaren försvann från platsen. Polisen sökte med helikopter och hundar i området, men på torsdagsmorgonen hade fortfarande ingen gripits. Händelsen utreds som försök till våldtäkt.

Stockholmsatsningar i fara efter budgetmiss

Byggprojekten på sjukhus i Stockholm blir minst 2,3 miljarder kronor dyrare än först beräknat. Landstingsrådet Paul Lindquist (M) menar att det är konsulterna som räknat fel. Och nu kan framtida satsningar på vård och kollektivtrafik i länet bli lidande.

Då börjar SL-kortet gälla på Waxholmsbåtarna

Landstingets förslag om att låta SL-resenärer åka även med Waxholmsbolaget närmar sig verklighet. Om drygt en vecka klubbas beslutet och efter nyår ser det ut som att du kan gå till sjöss med ditt periodkort.

ANNONS

Sextrakasserier på Kulturhuset

På onsdagen gick 456 kvinnor i film- och teaterbranschen ut i ett gemensamt upprop i Svenska Dagbladet där de berättade om hur de utsatts för sexuella övergrepp av män i samma bransch. Nu avslöjar Expressen att det har anmälts åtta fall av sexuella trakasserier på Kulturhuset/Stadsteatern de senaste åren. Sex av de anmälda personerna har varit anställda på Kulturhuset.

Hela familjen bor på 14 kvadrat

Bostadskrisen leder till att många i Stockholm tränger ihop sig i små bostäder. Lokaltidningen Mitt i träffade familjen Maagbi i Alby som bor fyra personer på 14 kvadratmeter. Barnen sover skavfötters, det finns inget kök och familjen diskar i duschen

– Vi vill visa hur det ser ut för många i dag, säger pappa Abbe.

Grått och lite regn

Det blir en grå torsdag i Stockholm och temperaturen kommer som mest att leta sig upp till sex grader. Runt 16-tiden kan det komma några skurar enligt SMHI.

Kollektivtrafiken rullar på

Enligt SL:s hemsida ska det inte vara några större störningar i kollektivtrafiken på torsdagsmorgonen.

ANNONS