Ny mystisk explosion i Vinsta – andra på tre veckor

Andra explosionen på ett par veckor vid en bilverkstad i Vinsta.
Polisen spärrade av explosionsplatsen.
Ännu en explosion vid bilverkstad i Vinsta, omfattande husbrand i Bromma och så väntar vi ivrigt på kommande värmebölja. Här är morgonkollen.

morgonkollen balk morgonens stockholmsnyhet

Kraftig detonation i Vinsta – igen

En kraftig explosion inträffade i natt vid en bilverkstad i Vinsta i västra Stockholm. Det är den andra detonationen på samma plats på bara ett par veckor.

Inga personer skadades, men polisen spärrade av området och inledde en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse.

Ägaren till bilverkstaden säger till Expressen att ett par bilar förstördes vid smällen.

– Jag önskar att jag hade någon fiende så jag visste vem det är som ligger bakom, säger han till tidningen.

Den förra explosionen inträffade natten till den 27 mars, och har inte fått någon förklaring. Då skadades flera personer lindrigt och fönster krossades i ett närbeläget hotell. Några sådana skador tycks inte ha uppstått denna gång.

morgonkollen balk nattens händelsenyhet

Kraftig brand i Bromma

En omfattade brand utbröt vid 01-tiden i natt i en flerbostadshus på Ulvsundavägen i Bromma. Brandkåren satte in en massiv insats med ett 30-tal brandmän från fyra stationer.

– När vi kom fram hade elden brutit genom taket, säger Göran Svensson, vakthavande brandingenjör på platsen, till Mitt i.

Brand i Bromma

Vid 07-tiden var elden släckt, men röjningsarbetet pågick. Foto: Anders Göransson

De två lägenheterna i huset var tomma och inga personer skadades i branden. Brandmännen lyckades rädda en hel del inventarier som bars ut på gatan under släckningsarbetet.

Trafiken vid Ulvsundaplan spärrades av i flera timmar. Vid 07-tiden var elden släckt och brandkåren började trappa ner insatsen.

morgonkollen balk läget i stockholmstrafiken

Brand orsakar trafikproblem

Trafiken på Ulvsundavägen nära Ulvsundaplan har varit avstängd under natten på grund av branden (se ovan). Nu på morgonen har trafiken släppts på i riktning mot Tranebergsbron, men i riktning mot Bromma flygplats kommer trafiken att vara avstängd en bra bit in på förmiddagen. Välj andra vägar.

I övrigt har inga allvarliga trafikstörningar eller olyckor inrapporterats.

morgonkollen balk dagens stockholmsväder

I väntan på solen

Söndagen blir lite småmulen med temperaturer omkring 5-8 grader. I natt blir det rejält kallt med minusgrader på många håll i länet. Men håll ut. Nästa vecka ser det att bli riktigt fint, enligt SMHI, med sol och uppåt 15 grader!