Nattlig inbrottsvåg i länet

Flertal inbrott i natt.
Inbrott i Kungsängen, Järfälla och på Gärdet.
Polisen har fått rycka ut till flertal inbrott mellan torsdag och fredag, Citybanans rulltrappor felanmäls flera tusen gånger per år och så kör pendeln förbi Sollentuna och Häggvik. Här är fredagens morgonkoll från Mitt i.

morgonkollen balk morgonens stockholmsnyhet

Tusentals felanmälningar av rulltrappor

Över 4 000 akuta felanmälningar av rulltrapporna i Citybanan har gjorts på mindre än ett år, det rapporterar DN. Av dem har 2 600 handlat om rulltrappor som inte har gått att starta.

– Vi kan konstatera att det har varit väldigt mycket fel på rulltrapporna i Citybanan från start, säger SL:s presskommunikatör Claes Keisu till tidningen.

 

morgonkollen balk nattens händelsenyhet

Flertal nattliga inbrott

Sedan i går kväll har polisen fått larm om tre olika inbrott i Stockholmsområdet.

Vid 21-tiden i går ett inbrott i en elektronikbutik i Järfälla. Senare vid halv två på natten gjordes ett inbrott på en byggarbetsplats i Kungsängen där polisen grep två personer och nu på morgonkvisten strax innan klockan 05 ryckte polisen ut till ett pågående inbrott på Gärdet.

I det senare fallet stal tjuvarna verktyg från en butik. Två personer sågs lämna butiken och polisen har sökt efter bilen men hittills inte hittat den.

 

morgonkollen balk läget i stockholmstrafiken

Signalfel i Sollentuna

Pendeltågen mot Märsta och Uppsala stannar inte vid stationerna Sollentuna och Häggvik under morgonen. Det är på grund av ett signalfel i Sollentuna och prognos för när det är åtgärdat saknas. SL hänvisar resenärer till att byta till tåg mot Södertälje vid Norrviken.

 

morgonkollen balk dagens stockholmsväder

En solig fredag

Det soliga helgvädret som väntas gör entré redan i dag och vi kan vänta oss en behaglig temperatur på 10-15 grader. Något blåsigt under dagen. Till kvällen och natten klart väder och 2-6 grader, enligt SMHI.