ANNONS

17 fick evakueras vid brand i flerfamiljshus

Brandkåren ryckte ut.
Flera av de boende fick klättra ut på stegar.
17 personer evakuerades i samband med en lägenhetsbrand i Skarpnäck i natt. Dessutom har SL:s nya turlistor börjat gälla och i Stockholm delas årets Nobelpris ut. Här är nattens och morgonens nyheter.
ANNONS

17 fick evakueras vid brand

Ett flerfamiljshus på Tätorpsvägen i Skarpnäck i evakuerades på söndagskvällen i samband med en brand i en av lägenheterna.

Brandförsvaret fick larmet 21.52 och 17 personer evakuerades ur fastigheten, varav 15 med stegar. Strax före 01-tiden på natten var räddningstjänstens insats klar. Ingen person skadades allvarligt, uppger Aftonbladet.

Enligt räddningstjänsten kommer de flesta boende att kunna återvända till sina lägenheter.


Ny tidtabell för SL-trafiken

Lystring alla SL-resenärer! Från och med igår söndag (9/12) gäller 2019 års tidtabell.

Värt att kolla in turlistorna alltså, så du vet hur just du påverkas. Bland annat slopar SL det kritiserade systemet skip stop där en del pendeltåg till och från Märsta hoppade över vissa stationer.

Varning för Nobel-trängsel

Under måndagen kommer delar av innerstan att vara avspärrad och busstrafiken påverkas när staden laddar för kvällens nobelfestligheter.

Bland annat kommer Kungsgatan att vara avspärrad från Sveavägen till Vasagatan kl 12 – 19 och Klaratunneln stängs av när gästerna åker till och från Konserthuset. Läs mer detaljerat om förändringarna i innerstadstrafiken och SL:s busstrafik här.

Rivning vid Pålsundet skjuts upp

Den omstridda rivningen av Pålsundet försenas ett år.

I en färsk dom ger mark- och miljödomstolen bakläxa till länsstyrelsen och ger Heleneborgs Båtklubb rätt att yttra sig i ärendet.

ANNONS

Striden handlar om att Stockholms stad vill riva bryggor och bygga om längs strandsträckan på Södermalm mot Långholmen, vilket fått många att protestera.

Matproducenter får hjälp att sälja bättre lokalt

Den som producerar närodlad mat ska få hjälp att sälja bättre lokalt i länet med stöd från EU. Bland annat ska matproducenter få kraftigt subventionerad rådgivning om bland annat marknadsföring, produktutveckling av hushållningssällskapet.

– Det finns en oerhörd potential för landsbygden i Stockholms län att nå in till konsumenterna i storstaden, säger Andreas Malmgren på Hushållningssällskapet till SVT.

Våldtäktsförsök i Järfälla

Polisen jagade på söndagskvällen en man misstänkt för våldtäktsförsök i Jakobsberg.

En kvinna uppgav strax innan 17 att hon överfallits utomhus i ett grönområde. Gärningsmannen ska ha försvunnit i riktning mot en skola och var tidigt på söndagskvällen ännu på fri fot.

Kvinnan chockades och fördes till sjukhus för undersökning.

Muskö kan bli riksintresse

Försvaret vill göra övningsområdena Ådfjärden och Ballbricken till riksintressen. Det betyder att mark- och vattenområdena långsiktigt ska skyddas mot påverkan, rapporterar tidningen Skärgården.

Läget i trafiken

Inga större störningar i SL-trafiken rapporterade.

Ta det försiktigt på vägarna – med temperatur kring noll är det risk för halka.

Vädret – temperatur runt noll

Temperaturen på morgonen och dagen blir -1 till +1.

Det blir molnigt, men solen kan ändå titta fram, spår SMHI.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.