Ny app ska visa krogsnusket

✔️ SL förlänger inte med Arriva i norrort. ✔️ Fittjabo kan få stipendium ur kungens hand. ✔️ Sommarens artister klara för Gröna Lund. ✔️ Ny app visar krogsnusket.
✔️ Här är några av morgonens nyheter i Stockholm.

Ny app visar krogsnusket

Nu lanserar staden en ny app där du kan se om krogen du ska gå till har fått tillsynsanmärkningar.
I appen kan en också anmäla magsjuka, smutsiga kök och dålig mathantering.

SL förlänger inte med Arriva

Landstingets trafiknämnd har beslutat att inte förlänga kontraktet med Arriva i norrort – dvs Danderyd, Täby, Vallentuna, Vaxholm och Österåker. Anledningen är brister i hur bolaget skött uppdraget, något som Mitt i rapporterat om i en rad artiklar.

Tjuv försökte sno tobak

En inbrottstjuv tog sig in i en butik i Västra skogen i Solna vid 06.29 tiden i morse. Tjuven försökte få med sig tobaksvaror, men lyckades inte få med sig något. Han kunde gripas strax efteråt och är nu misstänkt för inbrott. Natten har varit lugn i övrigt, rapporterar stockholmspolisen.

Fittjabo kan få stipendium

Under torsdagen tillkännages vem som får stipendiumet Kompassrosen ur kungens hand. En av de tio nominerade är 23-åriga Fittjabon Andra Farhad som var mobbad i skolan men nu tar revansch under namnet Börshajen i Sveriges finanselit.

Sommarens artister på Grönan

Konsertsommaren på Gröna Lund är komplett. Om drygt två veckor kickar The Cardigans igång säsongen på stora scen och i slutet av september blir det avslutningskonsert med heavy metal-bandet Ghost. Här är artisterna som intar nöjesfältets scener under sommaren.

L kräver trygghetsvakter

Stockholms stad bör anställa 200 kommunala trygghetsvakter, som ska arbeta i stökiga centrum. Kravet kommer från Liberalerna, som lägger fram en motion om det vid kommunfullmäktigemötet på måndag.
– När polisen fallera måste kommunen sätta in resurser, säger Lotta Edholm (L).
Icahandlaren i Sätra har fått nog av hotfulla gäng, knarkhandel och stölder.
– Inte ens vaktbolagen törs komma hit, säger Andreas Bylger som skrivit ett öppet brev till lokalpolitikerna om situationen.

Och så vädret:

En klar och solig morgon enligt SMHI, men det mulnar på under dagen då även kan bli något regn. 5-8 grader och en sydvästlig vind.