ANNONS

Nya hastigheter på Stockholms gator

hastighet fart bil väg 50-skylt
Flera gator får nya hastighetsbestämmelser.
Åtskilliga gator i Stockholm får nya hastigheter nästa år. Det handlar både om justeringar ner och upp. Avsmalningar och nya övergångsställen ska också göra det säkrare för fotgängare.
Morgonrusningen har flutit på ovanligt smärtfritt. Dagen bjuder på dis - men milda temperaturer.
ANNONS

Gator får ändrade hastigheter

Ett stort antal vägar och gator i Stockholm kommun får nya hastigheter nästa år. Det bestämde kommunfullmäktige i Stockholm i går kväll.

– Det här är en historisk satsning på trafiksäkerhet, säger trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP).

I de flesta fall handlar det om sänkningar av hastigheten – ofta från 50 km/h till 40 eller 30 km/h. Men det finns också sträckor där hastighetsgränsen justeras uppåt.

Så förändras hastigheterna i ditt område:

 

Flygplatsflytt dåligt för miljön

Att flytta inrikesflyget från Bromma till Arlanda riskerar att påverka miljön enligt en intervju med en trafikexpert i P4 radio Stockholm.

Flytten skulle resultera i många längre flygningar, eftersom många plan söderifrån då skulle behöva åka vidare till det mer nordligt belägna Arlanda. Det skulle också betyda längre marktransporter då Stockholmarna skulle ta sig till Arlanda för att flyga inrikes, istället för till mer centralt placerade Bromma flygplats.

– Det är väldigt korkat, säger trafikutredaren Göran Tegner med ett förflutet inom WSP konsult, Stockholms stad och som utredningschef vid Stockholmslandstingets trafikkontor.

ANNONS

Läget i trafiken

Biltrafiken på vägarna in mot innerstan rullar på bra i alla riktningar. En olycka på E4:an vid Fittja-Slagsta med flera bilar inblandade kan skapa kö.

Även kollektivtrafiken flyter som den ska.

Dis och höstväder

Det blir en mild och mulen novemberdag med dis och dimma här och var. Temperaturen ligger mellan åtta och tio grader. Luftfuktigheten är hög. Men enligt SMHI ser det inte ut att slå över i regn.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.