Oklara regler gör dieselbilen mindre poppis

Morgonkollen kallt Stockholm
Stockholm.
Försäljningen av dieselbilar rasar i länet. Oklart regelverk pekas ut som orsak. I Morgonkollen läser du också om rättegången som startar idag efter mordet på Enskede gårds gymnasium samt om de hotelliknande uthyrningarna av lägenheter som kan vara olagliga.

Färre väljer dieselbilar i länet

Antalet nyregistrerade dieselbilar i länet minskade med 24 procent under årets första tre månader jämfört med i fjol. Oklara regler för dieselbilar pekas ut som orsak.

– Politikerna har skapat en oro för folk som upplever en otydlighet om vad som egentligen gäller för framtiden, säger bilhandlaren Pelle Gustafsson.

Rättegång för skolmord startar

På luciadagen knivhöggs 16-årige Mahmoud Alizade till döds på Enskede gårds gymnasium. Idag inleds rättegången mot den misstänkte 17-åringen.

– Vi har verkligen försökt utreda motivbilden, men vi har inte lyckats fastslå något motiv, säger åklagaren Sara Engelmark.

Uthyrningar kan vara olagliga

Mitt i har granskat flera fastighetsägare som förvandlar vanliga hyresrätter till hotelliknande boenden. Men modellen kan vara olaglig menar experter och myndigheter eftersom uthyrningarna kan betraktas som hotellverksamhet.

– I min värld är det hotellverksamhet. Det krävs tillstånd, säger Clemens Wantschura, säkerhetschef på Visita.

AIK satsar på toppen – men de egna spelarna dumpas

AIK vill ta Ricoh HK:s plats i Handbollsligan och satsa mot toppen. Men spelarna i dagens svartgula herrlag ingår inte i framtidsplanerna.

– All tid, energi och hjärta vi har lagt ner för AIK … vi känner inte att vi får någon uppskattning, säger mittnian Erik Bergström.

Regnfritt vårväder

Enligt SMHI får Stockholm idag upp till 13 grader. Det blir växlande molnighet och framåt kvällen kan det spricka upp. Ingen nederbörd är att vänta under onsdagen.