ANNONS

Oljeutsläpp på Essingeleden

Olja har läckt ut på Essingeleden.
Olja har läckt ut på Essingeleden.
Oljeutsläpp på Essingeleden skapar köer, mc-förare i otäck olycka inatt och dyrare SL-kort från årsskiftet.
Här är några av nattens och morgonens nyheter i Stockholm.
ANNONS

Oljeutsläpp på Essingeleden

Olja läckte ut från ett fordon på Essingeleden, vid Trafikplats Lindhagensgatan i riktning mot Uppsala, vid 04.30-tiden på morgonen. Saneringsarbetet väntas pågå fram till kl. 08 på torsdagsmorgonen, och riskerar att skapa köer under dagen då endast ett körfält är öppet förbi. Trafikverket uppmanar de som kan att använda alternativa vägar.

Mc-förare allvarligt skadad

En mc-förare körde omkull på Huddingevägen strax innan midnatt. Föraren fördes till sjukhus med ”allvarliga skador”, enligt polisen.

Dyrare SL-kort – höjs med 30 kr

Nu blir det dyrare att resa kollektivt – igen. Efter årsskiftet kommer SL:s 30-dagarskort att kosta 860 kronor för vuxna och 570 kronor för pensionärer och studenter, aviserade Alliansen i Landstinget igår. Efter nyår 2018 har avgiften höjts med 70 kronor på ett år.

30 kronor mer för ordinarie och 20 kr mer för studenter och pensionärer.

Startar Stockholms för andelsjordbruk

Jennie Moliner är självlärd lantbrukare som fick ett infall och köpte en gård i Upplands-Bro. Under tre år har hon renoverat och byggt upp en verksamhet för att nu starta Stockholms första andelsjordbruk.
Ett koncept som betyder att konsumenten köper in sig i produktionen i förväg.

Här låg Lyckliga gatan – på riktigt!

Lyckliga gatan du finns inte mer, du har försvunnit med hela kvarter… visst har vi alla gått och nynnat på den gamla slagdängan någon gång. Vad många inte känner till är att den Lyckliga gatan faktiskt funnits på riktigt – i Solna!
Texten skrevs av låtskrivaren och textförfattaren Britt Lindeborg, som även ligger bakom schlagern Diggiloo Diggiley, extra aktuell så här i Eurovisiontider. Här är historien om hemmafrun som blev Fru Svensktoppen!

Britt Lindeborg (vänster) pekar upp mot området i Hagalund där inspirationen till hennes text om ”Lyckliga Gatan” fanns. Till höger Anna-lena Löfgren som sjöng låten.

Grå morgon övergår i solig kväll

Glöm inte jackan, för torsdagen börjar lite mulet, innan det slutligen spricker upp till eftermiddagen. Kvällen väntas bjuda på sol och temperaturer uppåt 16 grader.

ANNONS