Omstritt hus bevakas efter bilincident

Det "ryska huset" på Lidingö bevakas sedan i lördags av polisen. Men det är inte första gången som det stormat kring fastigheten.
Det är en av morgonens största Stockholmsnyheter.

Polis bevakar ”ryska huset” efter incident

Det så kallade ryska huset på Lidingö bevakas sedan helgen av polis. Det var i lördags morse som en bil körde in genom bommen och vidare in i en garageport, rapporterar Aftonbladet.

Mitt i har flera gånger tidigare rapporterat både om incidenter kring huset och om turerna hur Ryssland i flera års tid vägrat att betala hyra, trots att de bott kvar i fastigheten.

Lugnt på vägarna

I dag kommer många tillbaka till jobbet efter helgerna. Än så länge är det lugnt på vägarna och polisen hade vid 6.45-tiden bara fått in rapporter om trafikolycka i länet.

I morgon höjs biljettpriset

Tisdag 9 januari höjer SL sina biljettpriset. Bland annat blir månadskortet 30 kronor dyrare, totalt 860 kronor. Även enkelresan med reskassa höjs med en krona till 31 kronor.

Här kan du läsa mer om alla höjningar av biljettpriserna.

I morgon upphör dessutom möjligheten att köpa sms-biljett. I stället hänvisas resenärer till SL:s app.

Ingen gripen för misstänkt handgranat i Vårby gård

Det var på söndagen som en explosion inträffade i Vårby gård.

En man ska ha hittat ett föremål på marken som han plockade upp. Flera medier rapporterar om att det troligtvis var en handgranat som exploderade. Mannen avled senare av sina skador.

På måndagsmorgonen hade polisen inte kunnat gripa någon misstänkt.

 

 

Nya tekniska problem på Nya karolinska

Enligt Dagens nyheter ska ett internt meddelande ha skickats ut på sjukhuset sedan det uppstått störningar av hjärtövervakningen under söndagseftermiddagen.

Nya Karolinska kan med anledningen av det tvingas stänga vårdplatser. Sjukhuset ska också införa reservrutiner och kalla in extra personal.

Snattare tog in på hotell – greps

Polisen larmades till Kungens kurva på söndagskvällen sedan en person stulit varor från en butik. Den misstänkte mannen ska ha ertappats och sedan försvunnit springande från platsen.

Enligt polisen försvann mannen in på ett obemannat hotell med hjälp av en nyckelbricka. Polisen väntade utanför och fick så småningom tillstånd att göra en husrannsakan och mannen greps. Han misstänks för ringa stöld.

Mycket lugn natt

Polisen rapporterar att natten har varit mycket lugn. Till och med ovanligt lugn. Under måndagsdygnet har inte ett enda fall av varken misshandel eller rån rapporterats in från länet.

– Jag kan nästan inte minnas att det någonsin har varit så. Det brukar alltid hända något, säger Sven-Erik Olsson på polisens regionsledningscentral.

Kall och klar vinterdag att vänta

Det väntas bli en fin vinterdag med kallt och klart väder. Dagen bjuder på temperaturer mellan noll och fyra minusgrader, enligt SMHI.