ANNONS

Stort gatuslagsmål i city

Brottsrubriceringen är i nuläget synnerligen grov misshandel.
Slagsmål i city
Stort gatuslagsmål i Stockholm. Överläkare ska ha trakasserat judiska kollegor. Det är några av nattens och morgonens händelser.
ANNONS

 Gatuslagsmål i city – en till sjukhus

Polisen fick flera samtal om ett pågående gatuslagsmål utanför en restaurang i Vasastan på onsdagskvällen. Första larmet kom klockan 22.46.

– Det har utspelat sig på gatan. Enligt de uppgifter som vi fått fram från platsen bottnar det i meningsskiljaktigheter mellan personalen och ledningsgruppen, säger Mikael Pettersson, till Aftonbladet. 

Ansvariga för restaurangen hävdar dock att det rörde sig om ett bråk mellan gäster på restaurangen.

Enligt polisen ska ett tiotal personer ha varit inblandade i bråket.

Larm: Överläkare trakasserar judiska kollegor

Flera judiska läkare på Karolinska universitetssjukhuset vittnar om att de utsatts för trakasserier från en överläkare på samma sjukhus. Det rapporterar Aftonbladet. 

I ett brev till sjukhusdirektören Annika Tibell skriver Abraham Cooper, grundare till människorättsorganisationen Simon Wiesenthal-centretorganisationen att läkarna utsatts för uppenbar och öppen antisemitism” och att ”ledningen har ignorerat problemen”, trots att de varit kända sedan i februari.

Samma överläkare anklagas dessutom för att ha publicerat antisemitiska bilder på Facebook.

Sjukhusdirektören Annika Tibell skriver i ett mejl till Aftonbladet hon att hon inte kan kommentera enskilda ärenden.

Läkarbrist skapar oro hos föräldrar

Patienter på barnreumatologiska mottagningen på Astrid Lindgrens barnsjukhus kan få vänta mycket längre än normalt på sina kontroller. Orsaken är flera pensionsavgångar och sjukskrivningar som medfört en akut läkarbrist under hösten.

Under hösten har kliniken haft en akut läkarbrist. I ett informationsbrev till föräldrar har klinikledningen på ALB tryckt på det stora ansvar föräldrarna föräldrarna själva har för att rapportera hur deras barn mår, och hur medicinering eller behandling fungerar. Det rapporterar P4 Stockholm. 

Läget i trafiken

Trafiken tycks flyta på under torsdagsmorgonen. Inga aktuella störningar rapporterades i kollektivtrafiken vid 06.45.

Solglimtar idag

Mycket moln men solglimtar kan förekomma. Mest uppehåll. Från sent i eftermiddag eller i kväll mulet. I natt även dis eller dimma och sent i natt regn.Temperaturen kommer att ligga på mellan 6 och 8 grader. Svag vind, i eftermiddag ostlig ökande, längs kusten frisk vind.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.