ANNONS

Man påkörd av taxi – livshotande skador

Taxichauffören körde på mannen på Kungsgatan. Bilderna är tagna vid andra tillfällen.
Taxichauffören körde på mannen på Kungsgatan. Bilderna är tagna vid andra tillfällen.
En man i 25-årsåldern ligger mellan liv och död efter att blivit påkörd av en taxichaufför, så ska lärare lockas till förorterna, nytt boende för äldre hemlösa och fler övervakningskameror.
Här är nattens och morgonens nyheter i Stockholm.
ANNONS

Taxichaufför körde på fotgängare

En man i 25-årsåldern blev påkörd av en taxi vid ett övergångsställe på Kungsgatan i natt. Mannen fick bland annat en smäll i huvudet och vårdas nu på sjukhus med livshotande skador. Taxiföraren är misstänkt för grovt vållande till kroppsskada och grov vårdslöshet i trafik.

Höjda lärarlöner i förorterna

Det kan vara svårt att rekrytera lärare till ytterstaden. Därför satsar nu Stockholms stad 15 miljoner på att locka lärare till yttre förorterna. Pengarna kommer att fördelas på fyra olika skolor och projektet kommer att pågå i ett år. För den enskilda läraren kan det innebära en löneökning mellan 5 000 och 7 000 kronor i månaden, rapporterar Svt Stockholm.

Fler övervakningskameror och bättre belysning

Tryggheten ska öka i Stockholm – tycker stadens politiska styre som de kommande två åren satsar 200 miljoner på allt från fler gatlyktor till att det ska bli lättare att lämna gängkriminaliteten. En ny trygghetsgrupp ska också bildas.

Nytt boende för äldre hemlösa i Stockholm

Stockholms Stad ska starta ett nytt boende för äldre hemlösa, en grupp som ökar. I budgeten som presenteras nästa vecka avsätter majoriteten fem miljoner kronor till det nya boendet, rapporterar SR Stockholm.

Ruskigt höstväder

Dagens väderprognos från SMHI för Stockholmsområdet visar mulna skyar och tidvis regn. Regnet håller i sig även under natten till söndag. På dagen 4-8 grader, i natt 3-6 grader. Nordlig vind som kan vara friskt byig.

ANNONS

Till sist …

Visste du att den anrika biografen i Örby slott har väckts till liv igen? Ikväll visas Stanley Kubricks kultförklarade rymdäventyr ”2001: A Space Odessey”.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.