ANNONS

Man skjuten i Bagarmossen – knivskärning i city

En man knivskars i city i fredags kväll.
En man knivskars i city i fredags kväll.
Flera misstänkta mordförsök. En misstänkt våldtäkt. Vädret blir fortsatt varmt.
Här är morgonens nyheter
ANNONS

Man påträffad skjuten i morse

Polisen påträffade i lördags morse en skadad man i Bagarmossen, skriver polisen på sin hemsida. Flera samtal hade kommit in till polisen om smällar som uppfattats som skott. En bil hördes rivstarta och en person hördes ropa på hjälp. Mannen var vid medvetande och fördes till sjukhus med ambulans. Polisen har säkrat en trolig brottsplats. Flera patruller söker efter gärningspersonerna. Även dörrknackning är påbörjad. Ingen person är frihetsberövad. Polisen rubricerar händelsen som försök till mord.

En gripen misstänkt för våldtäkt

En person greps natten till lördag misstänkt för våldtäkt, skriver polisen. En kvinna anmälde natten till lördag att hon utsatts för en våldtäkt i en bostad i norra Stockholm. Kvinnan tog sig ut från bostaden och larmade polisen. Hon är förd till sjukhus för undersökning. Lägenheten är avspärrad i avvaktan på en teknisk undersökning.

Knivskars i centrala Stockholm

En man hittades knivskuren i centrala Stockholm på fredagskvällen,. Polisen fick larm om ett bråk mellan tre män på Kungsgatan nära Vasagatan vid 22.30-tiden. På platsen påträffades polisen den knivskurne mannen. Enligt ett vittne som Mitt i pratat med var mannen i 20-årsåldern. Han ska ha blivit knivhuggen. De två andra männen hade försvunnit från platsen. De två är misstänkta för försök till mord. Den skadade mannen fördes till sjukhus. Det är oklart hur allvarligt skadad han är.

Ett par timmar senare blev ytterligare en man knivskuren i halsen ett par hundra meter därifrån, enligt Aftonbladet.

Hovrätten ändrar kritiserad dom

En omtalad dom från Solna tingsrätt tidigare i år rivs upp och ändras av Svea hovrätt, skriver Sveriges radio. Tingsrätten friade en man från att ha misshandlat en kvinna, bland annat för att mannens familj verkade att vara bra, till skillnad från kvinnans familj. Nu dömer hovrätten mannen som skyldig.

Värmen håller i sig

Lokalt dis eller dimbankar som lättar under förmiddagen, skriver SMHI. Klart till halvklart väder och varmt med 17–20 grader. I kväll och i natt mest klart och 10–13 grader.

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.