Ny pendlarbiljett lanseras – gäller i sex län

Stockholms centralstation
På söndag börjar en ny länsöverskridande pendlarbiljett gälla, mässan kan lämna Älvsjö och det råder brist på idrottshallar i flera kommuner. Här är morgonens lokalnyheter i Stockholm.

Superbiljetten gäller över länsgränsen

På söndag börjar den nya pendlarbiljetten Movingo gälla. Biljetten är ett samarbete mellan sex lansting och SJ. I dag lanserar Mälartrafik och SL pendlarkortet på Centralstationen. Kortet gäller i 30 eller 90 dagar och pendlaren kan åka buss, tunnelbana, pendeltåg och SJ-region. Men smakar det så kostar det.

Brist på idrottshallar

Fyra kommuner i Stockholms län tillhör de kommuner i landet där det är svårast för unga att få tillgång till en idrottsanläggning. Detta enligt en ny enkät från Riksidrottsförbundet.

– Just nu bygger man bara bort bostadsbristen och politikerna hinner inte tänka på spontanytor för sport, säger Björn Eriksson, ordförande i Riksidrottsförbundet.

Kommunerna är Stockholm, Lidingö, Sollentuna och Upplands Väsby.

Grov misshandel i Upplands-Väsby

Under tidiga onsdagskvällen pågick en polisinsats i Upplans Väsby efter att en man i 20-årsålder förts till sjukhus med knivskador. Polisen sökte i Frestaområden med både hund och helikopter. Ärendet rubricerades inledningsvis som ett mordförsök men kan komma att skrivas om till grov misshandel.

Regeringens nya skatt hotar byggen

Regeringen vill med nya regler försvåra för skatteplanering men det hotar slå mot byggandet menar Sveriges kommuner och landsting, det rapporter SR Ekot. I Stockholm planeras de kommande åren runt 180 000 nya bostäder bara inom ramen för Sverigeförhandlingen. Där utöver behövs skolor och VA-nät.

Mässan kan lämna Älvsjö för Kista

Stockholmsmässan i Älvsjö kan komma att flytta. Mässans vd säger till P4 Stockholm att han fått uppdraget av styrelsen – där finansborgarrådet Karin Wanngård (S) är ordförande – att utreda en flytt till Kista.

Ambulansen övar terrordåd

Igår invigdes ett nytt och unik träningscenter för Stockholms ambulanspersonal. Här ska ambulansen bland annat träna på att ge vård vid ett terrordåd. Lokaltidningen Mitt i fick en förhandsvisning redan i tisdags, se vårt inslag därifrån här:

Väder

SMHI:s prognos för Stockholm denna torsdag bjuder på växlande molnighet, 15 grader, måttlig vind och inget regn.