Man död efter balkongfall – utreder mord

Mord utreds efter balkongfall i Hökarängen, en varvsbyggnad har totalförstörts efter brand och maskerade rånare slog till i Sundbyberg. Här är nattens och morgonens händelser i Stockholm.

Man död efter misstänkt balkongfall

Polis och ambulans larmades till Hökarängen vid 22-tiden på torsdagskvällen efter att en man hittats skadad utanför ett bostadshus. Mannen fördes till sjukhus men avled senare av sina skador.

Händelsen utreds som mord.

– Vi misstänker att han fallit från en balkong, säger Sven Erik Olsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Vid 7-tiden hade ingen gripits.

Brand på Tynningö – räddningsbåt på grund

En varvsbyggnad på Tynningö utanför Vaxholm förstördes i en brand under natten mot fredagen. Under insatsen gick även en räddningsbåt på grund, skriver Aftonbladet. Larmet om branden kom in klockan 21.30, men branden pågick i flera timmar.

– Byggnaden hade ett plåttak som ramlat ned och det brinner fortfarande under det så vi måste se till att det inte blir någon spridning, säger Hans Eriksson, ledningsoperatör vid Storstockholms räddningscentral till Aftonbladet.

Knivrån i Rissne

En man rånades i Rissne under torsdagskvällen. Enligt polisen skedde rånet på Odalvägen i Rissne vid klockan 21.39.

Mannen rånades på sin jacka, armbandsur och halskedja av två maskerade, knivbeväpnade personer. Efter rånet sprang gärningsmännen från platsen.

SL stänger de ungas lokal i Sätra

Sätra centrum har blivit både tryggare och lugnare sedan föreningen Trygga Sätra öppnade en lokal för ungdomar där. Nu måste lokalen stängas, av brandsäkerhetsskäl. Frustrationen är stor men SL, som äger lokalen, ger inte vika.

SL-kortet kan skrotas

I veckan beslutade landstingets trafiknämnd att gå vidare med att utreda nya sätt att betala SL-biljetterna. Tanken är att utreda möjligheter att betala SL-resan med mobiltelefon och betalkort.

Men den nya metoden kan innebära problem för den äldre generationen.

Biskopen tog en svängom i Botkyrka

Kan en biskop vara rolig? Det tyckte i alla fall barnen på förskolan Trollgården i Vårsta, som sjöng och dansade med biskopen Johan Dahlman på torsdagen.

Mulet och runt nollan

Det blir en mulen fredag i Stockholm med några snöflingor under eftermiddagen och kvällen. Temperaturer runt några minusgrader.